Egyre több van ebből a zöldségből a holland piacokon: de milyen áron?

Egyre több van ebből a zöldségből a holland piacokon: de milyen áron?

agrarszektor.hu
Egyre több sárgarépa jelenik meg a holland piacon, és a magas raktározási költségek miatt sokan próbálják meg minél korábban értékesíteni terményüket. A tisztítóüzemek egyelőre nem működnek teljes kapacitással, az eladások döntően a belső piacra történnek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A múlt héten megállt a sárgarépa árának emelkedése a holland nagybani piacokon, és kisebb visszaesés következett be, ami a következő hetekben minden bizonnyal folytatódni is fog. Most jelennek meg a forgalomban a késői vetésű tételek, a magas tárolási költségek miatt pedig a termelők korán igyekeznek értékesíteni a termést. A tisztítóüzemek egyelőre nem működnek teljes kapacitással, az értékesítés elsősorban a belső piacra történik - FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?