Támogatni kell az Iskolatej Programot

agrarszektor.hu
Összefogtak a civil szervezetek, az önkormányzatok, sportolók, művészek és híres közéleti személyiségek, hogy kibővítsék az ingyenes Iskolatej Programot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Simon Attila, helyettes államtitkár elmondta, a kormány célja, hogy minden gyerek egészségesebben étkezzen, és mindegyikük számára elérhetővé váljon a tejprogram, azért az erre szánt támogatás keretét 1,2 milliárd Ft-ra szeretnék emelni - számol be az orientpress.hu

Az Iskolatej Világnapja alkalmából négy megye, hat településéről összesen százhúsz vidéki kisiskolás gyermeket láttak szerdán vendégül a Parlamentben. A rendezvényen többek között olyan ismert személyiségek, mint Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Schell Judit, Szentpéteri Csilla, Kapocs Zsóka, Csomor Csilla és Beleznay Endre is részt vett.

A Cool Tej az Iskoláknak Alapítvány elnöke Tálosi Tamás, aki idén másodszorra rendezte meg az Iskolatej Világnapját, úgy véli, továbbra is népszerűsíteni kell a programot, ugyanis jelenleg a gyerekek mindössze 10 százaléka kap egy pohár ingyen tejet naponta.

Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, idén több intézkedésükkel is támogatják az Iskolatej programot, a tavalyi 400 millió forintos igényelhető támogatási keretet 800 milliósra emelték, a résztvevő gyerekek létszáma pedig idén már 170-180 ezerre nőtt. Fontosnak tartják, hogy a hazai gyártók minőségi tejtermékeit támogassák, a fiatal generáció egészségét pedig megalapozzák.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?