Ré Pali névre hallgat a Vesd Bele Magad program kiskertésze

agrarszektor.hu
Debreceni gyerekek nyerték meg a Vesd Bele Magad program kabalafigurájának névadó versenyét. A győzteseknek járó díjakat V. Németh Zsolt államtitkár adta át a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott ünnepségen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: a sikeres Vesd Bele Magad! program a még 30-40 évvel ezelőtt is természetes, de napjainkra már elfeledett szokásokat honosítja meg az újdonságokra fogékony általános iskolások között.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) az akció logójában szereplő kiskertészhez kapcsolódó névadó és meseíró pályázatot hirdetett a programban résztvevő gyerekeknek. A legjobb nevekre és történetekre az akció honlapján lehetett szavazni.

A legtöbb szavazat a Ré Pali névre érkezett, így Tóth Szabolcs és Tóth Fanni, a debreceni Gönczy Pál Általános iskola 6. osztályos tanulói kapták az AGRYA által felajánlott, győztesnek járó notebookot és ajándékcsomagot. A harmadik osztályos Inotai Laura, a Sárszentmiklósi Általános Iskola diákja, Répa Rudi névvel a második legtöbb szavazatot kapta, Ördögh Krisztián a Visontai Kovács László Általános Iskola másodikos tanulója Vesd Bele Vendel névjavaslatával lett harmadik.

A gyerekek a program fő támogatóitól, az OTP Bank és az Axiál Kft. képviselőitől vehettek át értékes díjakat. A támogató vállalatok emellett vásárlási utalványt is ajándékoztak a résztvevő iskoláknak, melyből az intézmények új szerszámokat biztosíthatnak a további sikeres kertészkedéshez.

 

A 2011-ben elindított Vesd Bele Magad! programban első alkalommal "mindössze" 2000 átlalános iskolás, idén pedig pontosan 21146 kisdiák vett részt. Ők együtt kertészkedhettek, később pedig örömmel kóstolhatják meg a saját maguk által felnevelt zöldségeket: vöröshagymát, karalábét, retket, zöldborsót és sárgarépát - mondta a mozgalom elindítójának, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) társelnöke, Weisz Miklós.

A kezdeményezés célja, hogy minél több gyermek ismerje meg játékos formában a növénytermesztést, szeresse meg a saját maga által megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket, és tanulja meg értékelni a helyben előállított termékeket. Mindezt úgy, hogy nem szakítják el őket mai modern környezetüktől, azaz az internet és a számítógépek világától, hiszen élményeiket blogbejegyzések formájában megoszthatták az érdeklődőkkel, sőt, a szavazás is a neten zajlott. Járulékos pozitív eredményként pedig megfigyelhető volt, hogy a gyerekek összekovácsolódtak, jegyeik pedig javulni kedtzek.

A Vesd Bele Magad! akcióhoz a vetőmagokat helybeli gazdák és a program támogatói ajánlották föl a gyerekeknek. A diákok beszámolóikat, rajzaikat és fotóikat a vesdbelemagad.hu oldalon található blogba töltik fel, ezen kívül pedig várható egy átdolgozott popdal is "Karalábé a kertben" címmel, mely a kezdeményezés himnuszává nőtte ki magát.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55