Pálinkavédjegy a legjobbaknak

agrarszektor.hu
Mostantól védjeggyel is igazolhatják a pálinkások, hogy garantáltan jó minőségű a termékük. A Wessling Hungary Kft. tulajdonában lévő pálinkavédjegyet első körben 8 gyártó 16 terméke kapta meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kiváló minőségű pálinkák megismertetése érdekében a Pálinka Céh Egyesület kezdeményezésére a WESSLING Hungary Kft. a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen 2010-ben kezdte el kidolgozni a Pálinkavédjegy-rendszert, amelyet 2012 őszén vezettek be. A Pálinkavédjegy garancia arra, hogy a matricával ellátott palackokban laboratóriumi és érzékszervi vizsgálatokkal ellenőrzött minőségű tételből származó pálinka van. Csak az előírt követelményeknek mindenben megfelelő termék kaphatja meg a védjegyet.

A Pálinkavédjegy rendszer két alappillére a laboratóriumi és az érzékszervi vizsgálat. A laboratóriumi vizsgálatok során azt vizsgáljuk, hogy a pálinka összetevői megfelelnek-e a hatályban lévő jogszabálynak, ilyenkor elemzik pl. az alkohol-tartalmat, a metanol-, és a hidrogén cianid-tartalom is.

A második pillér az érzékszervi bírálat, amelynek során a szakértők a vizsgálatot a jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerint végzik el. A rendszer e tekintetben annyira szigorú követelményeket támaszt, hogy a védjegy-matricával jelzett palackokban csak olyan pálinka lehet, amely pálinkaversenyeken ezüst, vagy aranyérmes minősítést kapna.

A védjegymatrica egyedi kialakítású és sorszámozott így a bevizsgált tételek könnyen nyomon követhetőek akár az interneten is (www.palinkavedjegy.hu). A kiváló minőség folytonosságának biztosítéka, hogy a védjegyet elnyert pálinkatételek 20%-át évente visszaellenőrzik, és a laboratóriumi vizsgálat garantálja az összetétel ellenőrizhetőségét. A rendszer objektív működését pedig a működési szabályzat betartása biztosítja.

Az első meghirdetés után 15 pálinkagyártó pályázott a védjegyre összesen 29 termékkel, amiből 26 termék felelt meg a szigorú követelményeknek. Egyelőre 8 gyártóval kötötték meg a védjegyhasználati szerződést, melynek alapján 16 termék kapta meg a védjegymatricát.

(Élelmiszer Online)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02