A kínaiak kitiltották az ilyen spermát, de most engedtek

agrarszektor.hu
Kína megszünteti a Dániából, Franciaországból, Németországból és az Egyesült Királyságból származó szarvasmarha és a juh genetikai anyagra kirótt behozatali tilalmat, amelyet négy évvel rendeltek el a Schmallenberg vírusra hivatkozva. Az Állategészségügyi Világszervezet szerint indokolatlan volt a korlátozás.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az importtilalmat 2012 májusában minden 2011 június elsejétől származó szarvasmarhaféle és a juh spermára, illetve embrióra hirdette meg Kína az említett uniós tagországokkal szemben, a Schmallenberg vírus (SBV) állítólagos kockázatára hivatkozva. A vírus születési rendellenességeket és halvaszületést okozhat a szarvasmarha, juh, és a kecskeállományban. Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szerint azonban a kockázat nem éri el azt a szintet, ami indokolttá tenné a kereskedelem korlátozását.

 

Hasonló témákról az augusztus 12-én megrendezésre kerülő Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. A konferencia adja a keretét a Húsmarha-tartók I. kelet-magyarországi Tanácskozásának, amelyen a versenyképes hazai húsmarhatartás legfőbb kérdéseiról lesz szó. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!

A korlátozás feloldását Han Csangfu kínai mezőgazdasági miniszter jelentette be, mégpedig akkor, amikor Phil Hogan, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa Kínába látogatott június elején.

Phil Hogan elmondta, hogy az Európai Bizottság és az EU tagállamok már jó ideje dolgoztak azon, hogy újból megnyíljon a kínai piac a szarvasmarha és juh genetikai anyag exportja előtt, és kifejezte reményét, hogy a többi uniós tagországok is lehetőséget kapnak ezeknek a biztonságos termékeknek az exportjára.

Forrás: blog.syngenta.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?