Magyar nyulas céggel kötött stratégiai megállapodást a Cargill

agrarszektor.hu
Hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Cargill Takarmány Zrt. és a bajai Tetrabbit Kft. A takarmánygyártásban is érdekelt Cargill, illetve a nyúlhús-előállítással és kereskedelemmel foglalkozó Tetrabbit együttműködésében egy-egy korcsoportnak megfelelő takarmányokat fejlesztettek ki, így drasztikusan csökkentették a nyulak nevelésekor használt antibiotikum mennyiségét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Tetrabbit Kft. tíz éve üzemelteti a bajai vágóhidat, valamint a hozzá tartozó takarmánykeverőt, illetve telepeket - mondta lapunknak Sándor Ferenc, a cég tulajdonos-ügyvezetője. A vállalat új, állatvédelmi szempontból megfelelő tartástechnológiával illetve a padlós, úgynevezett Relaxrabbit állattartással, valamint magyar nyúlhús kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg a megtermelt nyúl 95 százaléka feldolgozott termékként, a maradék 5 százalék pedig egész karkaszként hagyja el a vágóhidat. A Tetrabbit termékeinek 90-95 százalékát a külföldi piacokon értékesíti, döntően a német ajkú országokban, valamint Japánba és Kanadába, ugyanakkor egyre fontosabb piacot képvisel a közép- és kelet-európai régió is. A statisztikák szerint Magyarországon nagyon kevés nyúlhúst fogyasztanak az emberek, az utóbbi években a fogyasztás azonban emelkedni látszik, aminek köszönhetően a Tetrabbit belföldi értékesítése hat százalékkal nőtt tavaly - tette hozzá a vezérigazgató.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

"Az egyre keményebb európai piaci versenyben, a Tetrabbitnak mindenképpen partnerre volt szüksége, és habár már régóta dolgozik együtt a Cargillal, a hosszú távra szóló stratégiai megállapodást csak most kötöttük meg egymással" - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Makai Szabolcs, a Cargill Takarmány Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az együttműködés lényege, hogy a két cég közösen gondolkodik az alapanyag beszerzésében, közös kutatás-fejlesztést végeznek, a takarmányt azonban már nem a bajai cég állítja elő, hanem a Cargilltól szerzi be, így a megállapodás része az is, hogy a Tetrabbit bezárja saját takarmánykeverőjét. A közös kutatás-fejlesztés döntően a takarmányok optimalizálására irányul, hiszen ez adja a költségek 60-70 százalékát, a cél pedig a jobb testtömeg-gyarapodás és magasabb húsminőség elérése - közölte az elnök-vezérigazgató.

 

Makai Szabolcs

Mint azt Sándor Ferenc lapunknak elmondta, az elmúlt évben hosszútávú takarmányárban állapodott meg a két cég, ami a termelőknek és a Tetrabbitnak is egyfajta kiszámíthatóságot jelent, és így sokkal könnyebb optimalizálnia a költségeket. Jelenleg havonta 1800-2000 tonna takarmányt vásárol fel a Cargilltól a bajai cég, ami éves szinten akár 24 ezer tonnára is növekedhet majd. 

 

Makai Szabolcs

elnök-vezérigazgató

Cargill Takarmány Zrt.

Tovább »

 

"A két cég kutatás-fejlesztésének egyik legfontosabb eredménye, hogy specializáltuk a különböző korcsoportoknak megfelelő takarmányok összeállítását" - emelte ki Makai Szabolcs. A cél továbbra sem az, hogy a lehető leggyorsabban, hanem hogy minél biztonságosabban nevelje fel az állatokat a Tetrabbit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58