Csontsovány lovakra találtak egy tanyán, bilincsben vitték el a gazdát

agrarszektor.hu
A helyiek és egy állatvédő szervezet szerint egy pócsmegyeri lótanyán a gazda sem inni, sem enni nem ad a lovainak. A rendőrség bilincsben vitte el, mikor ráhívták a rendőröket.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Index beszámolója szerint vasárnap egy arra autózó helyi lakos vette észre, hogy egy ősmagyar hucul fajtájú ló a földút menti bokros részen fekszik, szinte élettelenül. Az állat ugyanis kiszökött a közeli lovastanyáról. A helyi lakosok és állatvédők szerint víz után kutatott, mert az állatok a tanyán nem kapnak se vizet, se takarmányt.

A beszámolóból kiderül, hogy a lovak védelmére létrejött Bottyán Equus Közhasznú Alapítvány több mint tíz éve hadakozik a gazdával, többször szereztek tudomást lópusztulásról, kiszökött, elütött lovakról. A helyi állatvédők már többször tettek feljelentést az ügyben, de eddig a rendőrség ezeket rendre visszadobta, a lovakat megvizsgáló hatósági állatorvos pedig korábban mindent rendben talált.

A hétvégén történtek viszont a pócsmegyerieket és az állatvédőket is ugyanúgy megdöbbentették. Kihívták a rendőröket, akik bilincsben vitték el a lovak gazdáját és éjszakára bent tartották az őrsön. A gazda mindent tagad és mindenre van magyarázata. A cikk szerint a helyi állatorvos sem volt a helyzet magaslatán, nem hozott magával orvosi eszközöket a lovak vizsgálatára, és az Indexnek sem nyilatkozott. A Szentendrei Rendőrkapitányság az Indexnek azt írta, állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a 68 éves tulajdonossal szemben, de több részletet a tényállás teljes körű tisztázása miatt nem adtak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?