Díjeső a magyar állattenyésztőknek: ők lettek a legjobbak

agrarszektor.hu
A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és vásár keretén belül díjátadóval egybekötött állatbemutatót tartott a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ). A MÁSZ OMÉK különdíját idén az elmúlt években végzett kiemelkedő tenyésztőszervezeti munkája elismeréseként a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetsége, a Magyar Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesülete kapta.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A történelmi hagyományok és az évtizedek alatt felhalmozott szaktudás kiváló alapot jelentenek az Agrárminisztérium és a MÁSZ közötti sikeres együttműködéshez - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. A kormány célja az, hogy a hazai állatitermék-előállításban a magyar tenyészállatok felhasználása és aránya a lehető legnagyobb legyen.

Farkas Sándor beszédében kiemelt néhány fontosabb eredményt is. Beszélt arról, hogy az elmúlt években a hús- és tejhasznú tehénállomány együttesen immár 402 ezer darabra bővült, amely 2010-hez képest 93 ezer darabos növekedést jelent. Az Állategészségügyi Világszervezet, valamint több nem uniós ország is elismerte az elmúlt évben Magyarország kéknyelv-mentességét, valamint hasonlóan nagy sikerként értékelte az élőállatokat és különböző húsféléket érintő, elmúlt években megvalósult áfacsökkentést is - tette hozzá. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03