Tömegsírokat ásnak az ausztrálok az elszenesedett állattetemeknek

Tömegsírokat ásnak az ausztrálok az elszenesedett állattetemeknek

agrarszektor.hu
A civilek oltják a tüzet, a gazdák maguk lövik fejbe a megégett állataikat, a katonaság tömegsírokat ás a tetemeknek. A tűztől távolabb eső régiók farmerei segélyszállítmányokat küldenek gazdatársaiknak Ausztrália délkeleti részébe. Eközben az ország egyedülálló erszényes állatai is végveszélybe kerültek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Már csaknem 6 millió hektáron égnek a földek Ausztráliában, és megjelentek az első olyan felvételek is, amelyek az elüszkösödött haszonállatok ezreit mutatják az utak mellett heverve. Sydneyben csaknem 50 fokos hőséget mértek, a lángok terjedését a 80 km/h-s szél is segíti.

Az első tüzek tavaly szeptember végén gyulladtak ki. A tavalyi szárazság után a biztosítók már beárazták egy "törvényszerűen bekövetkezó" bozóttűz kockázatát a díjaikba, de arra ők sem készültek fel, hogy 1500 ház leégésével és 23 ember halálával fog járni az aktuális természeti csapás. És még messze nincs vége. A tűzoltóság az ország történelmének békeidőben végzett legnagyobb evakuálását segíti a kritikus területeken.

Eközben a marhák és juhok százezer számra hevernek a földeken: megpörkölve, merev lábakkal várják, hogy tömegsírba temessék őket a katonák.

A gazdák saját maguk lövik fejbe a megégett, de még lélegző marháikat. Az összes elpusztult állat számát 480 millióra teszik, ebben nincsenek benne a rovarok, a kétéltűek és a denevérek. Az elpusztult koalák száma legalább 2000 a becslések szerint, ami a teljes állomány harmadát jelenti.

Mivel a vízhiány országos mértékűvé vált, öntözésre sem futja a lángoktól biztonságban lévő területeken, emiatt a teljes ausztrál termés drasztikus csökkenésére van kilátás. Bajban ismerszik meg a jóbarát. Ausztrália nyugati és északi felének gazdáitól - bár most senkinek sem könnyű - takarmány- és vízszállítmányok indulnak délkeletre az itteni farmerek megsegítésére. A civilek is adományokat gyűjtenek a tűz áldozatainak. Maga a tűzoltás is 90 százalékban a civilik dolga, hiszen nincs annyi hivatásos tűzoltó az országban, amennyire most szükség lenne.

 

Címlapkép: Hot News Today 24h

 
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?