Átmeneti húshiányt okozhat a koronavírus miatt kialakult élelmiszerfelhalmozás

Átmeneti húshiányt okozhat a koronavírus miatt kialakult élelmiszerfelhalmozás

MTI
A rendszeres halfogyasztás fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az már bizonyított tény, hogy a rendszeres halfogyasztás kedvező élettani hatással bír, azaz mindenképpen egészségvédő hatású. A halhús teljes értékű fehérjéi könnyen emészthetőek. Mivel a halhús vitaminokban gazdag és nem szűkölködik élettanilag fontos ásványi anyagokban, bizonyítottan hozzájárul az immunrendszerünk egészséges működéséhez, melyre most különösen szükség van.

A koronavírus járvány miatt kialakult lakossági élelmiszer-felhalmozás miatt jó néhány helyen átmeneti részleges húshiány alakult ki a kiskereskedelemben és számos helyen a fogyasztói árak is emelkedtek. A hazai termelésű halakból jelenleg nincs hiány, most is kaphatóak mindamellett, hogy Magyarország jelentős mennyiséget exportál is belőlük.

A MA-HAL közleményében azt is jelezte, hogy most zajlanak a tavaszi halászatok, ezért a magyar halászati ágazat igény esetén fokozni tudja a hazai előállítású hal piacra jutását ebben a vészterhes időszakban. A jelenlegi helyzetben az ágazati szereplők azt is tudják vállalni, hogy az export egy részét itthon tartják úgy, hogy a termelői árak érdemben nem növekednek.

A halászati ágazat nevében a MA-HAL azt javasolja, hogy a hagyományos halforgalmazó helyek mellett a húsüzletek is kapcsolódjanak be a halforgalomba, ahogy azt karácsonykor is tenni szokták. Emellett a halászati vállalkozások is többet fognak tenni azért, hogy telephelyeiken, halboltjaikban folyamatosan lehessen tisztított, friss halat kapni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?