Valami történik a báránypiacon: nem várt fordulatot vettek a felvásárlási árak

Valami történik a báránypiacon: nem várt fordulatot vettek a felvásárlási árak

agrarszektor.hu
Az európai bárányárak az elmúlt héten stabilizálódtak, ami annak köszönhető, hogy a jelek szerint a kereslet és a kínálat között fellépő kiegyensúlyozatlanság enyhülni kezdett az elmúlt időszakban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szokásos húsvéti időszakra jellemző keresletnövekedés ebben az évben nem valósult meg az európai báránypiacon, mivel a legtöbb országban jelentős korlátozásokat vezettek be a humán koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében, és ezen intézkedések keretében a szállodák és éttermek bezártak, a szokásos értékesítési lehetőségek erőteljesen beszűkültek - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Habár a piaci viszonyok továbbra is nehezek, az európai bárányárakban stabilizálódás indult meg, azonban a jelenlegi árak továbbra is jóval a korlátozások bevezetése előtti szint alatt vannak.

A közelgő Ramadan előtti vásárlások elősegíthetik azonban a további emelkedést, ugyanakkor Románia, a Közel-Kelet egyik legjelentősebb élőbárány-beszállítója, a legutóbbi hétre nem jelentett be árakat. Az Egyesült Királyságbeli árak esetében is enyhe rendeződés volt tapasztalható a több hetes erőteljes áresést követően, mely főként a készletek csökkenésének köszönhető, és ez is támogatást fog nyújtani az EU-27 piacának.

Az április 12-ével záruló 15. héten a nehézbárányok EU-átlagára 562,6 EUR/100 kg volt, ez az előző heti árakhoz viszonyítva 0,3%-os növekedést jelent, és nagyjából megegyezik a tavalyi év azonos időszakában rögzített árral. Az árak hétről-hétre szignifikánsan magasabbak voltak a Németországban (+ 4,1%), Olaszországban (+ 3,6%) és Belgiumban (+ 3,6%).

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?