Újabb halóriást fogtak Magyarországon: rekordot döntött a horgász

agrarszektor.hu
Kapitális méretű "sárkány" fogásáról számolt be a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. Egy helyi horgász 94 centiméteres, 9,24 kilogrammos süllőt fogott.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Hármas-Körös 2020 decemberének végén kétszer is beírta magát a horgásztörténelembe. Helyi sporthorgászok karácsony után először egy közel 13 kilós óriáscsukát fogtak, majd néhány nappal később egy 7,5 kilós süllő akadt a horogra. A nem mindennapi fogásokról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Most pedig, alig néhány nappal később a Hármas-Körös felsővízének egyes szakaszait tenyereként ismerő Lipták András osztotta meg fantasztikus fogását a szövetség a közösségi oldalán. A horgász újév első napjaiban egy akkora körösi "sárkánnyal" találkozott, amelyet maga is fejedelminek titulált, írta meg az Infostart az említett források alapján.

Lipták András a Facebook-on számolt számolt be a fogásról. "Végre találkozhattam a körösi királynővel! Brutális ütéssel jelentkezett és nagyon keményen küzdött. Jó 4 perc fárasztást követően láttam meg a hatalmas süllőt. Méréskor kiderült, hogy 42 dekával sikerült túlszárnyalnom az eddigi legnagyobbat. 94 centi és 9.24 kg az új süllőrekordom", írta a horgász.

Lipták András a mérés és néhány fotó elkészítése után visszaengedte a halat a vízbe. A horgász hozzátette, hogy reméli, jól sikerül a halnak a tavaszi ívás, ugyanis hatalmas hasa volt.

(Címlapkép forrása: Lipták András)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?