Közeleg az invázió: rák ízű fáraókabócák lephetik el az Egyesült Államokat

Közeleg az invázió: rák ízű fáraókabócák lephetik el az Egyesült Államokat

agrarszektor.hu
Az USA keleti felén több államot is hamarosan ellephetik a fáraókabócák. A különleges rovarok ritka rajzására készülve egyre többen ajánlják az amerikaiaknak, hogy egyszerűen egyék meg a többcentis kabócákat, amiknek állítólag a garnélához hasonló íze van.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A néhány centiméteres Magicicada septendecim nevű fáraókabócák arról híresek, hogy 17 évenként csak egyszer rajzanak pár hétig, a többi időt a föld alatt töltik. Az előbújásuk csúcspontján 100 négyzetméterenként akár 1,5 millió példány is lehet. Ezek a rovarok nem veszélyesek, ugyanakkor kegyetlenül hangosak a párzási időszakban: a hímek fülsiketítő, tömegben akár a 100 decibelt is megközelítő monoton ciripeléssel csalogatják magukhoz a nőstényeket - írja a Telex. A rovarevésnek nincs túl nagy kultúrája se Európában, se Amerikában, pedig egyre többen kezdtek el érvelni amellett, hogy például a marhahús-fogyasztásával ellenetétben bizony sokkal fenntarthatóbb módja lenne a fehérjebevitelnek. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?