2023. március 28. kedd Gedeon, Johanna

Közeleg az invázió: rák ízű fáraókabócák lephetik el az Egyesült Államokat

agrarszektor.hu
Az USA keleti felén több államot is hamarosan ellephetik a fáraókabócák. A különleges rovarok ritka rajzására készülve egyre többen ajánlják az amerikaiaknak, hogy egyszerűen egyék meg a többcentis kabócákat, amiknek állítólag a garnélához hasonló íze van.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A néhány centiméteres Magicicada septendecim nevű fáraókabócák arról híresek, hogy 17 évenként csak egyszer rajzanak pár hétig, a többi időt a föld alatt töltik. Az előbújásuk csúcspontján 100 négyzetméterenként akár 1,5 millió példány is lehet. Ezek a rovarok nem veszélyesek, ugyanakkor kegyetlenül hangosak a párzási időszakban: a hímek fülsiketítő, tömegben akár a 100 decibelt is megközelítő monoton ciripeléssel csalogatják magukhoz a nőstényeket - írja a Telex. A rovarevésnek nincs túl nagy kultúrája se Európában, se Amerikában, pedig egyre többen kezdtek el érvelni amellett, hogy például a marhahús-fogyasztásával ellenetétben bizony sokkal fenntarthatóbb módja lenne a fehérjebevitelnek. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?