Imádják külföldön ezt a magyar húst: itthon nem esszük, pedig van bőven
A legtöbb ember tudja, hogy a vadhús az egyik legtisztább és legegészségesebb fehérjeforrás, mégis kevesen fogyasztják rendszeresen.
A legtöbb ember tudja, hogy a vadhús az egyik legtisztább és legegészségesebb fehérjeforrás, mégis kevesen fogyasztják rendszeresen.
Nyilvántartásba vételi kötelezettségről döntött az Európai Bizottság a kínai borsófehérje behozatalával kapcsolatban.
Az utóbbi években a termésbiztonság, valamint a környezeti stressztényezőkkel szembeni ellenállás került a legfontosabb tulajdonságok közé.
A Bizottság végrehajtási rendelete ideiglenes dömpingellenes vám kivetéséről szól a Kínai Népköztársaságból származó valin behozatalára.
Az elmúlt években világszerte nőtt a kereslet a funkcionális élelmiszerek iránt, de vajon valóban azt nyújtják, amit a csomagolás ígér?
Teret hódíthat magának a prémium búza, kérdés, fel vannak-e készülve rá az ágazat szereplői.
Egy spanyol cég megtalálta a módját, hogy egycsapásra gazdaságosabbá tegye a rovarfehérje előállítását.
A Szlovák Malomipari Szövetség csatlakozott a hazai pékek kezdeményezéséhez, és elutasítja a rovarok felhasználását.
Megjelent a Rabobank 2025. II. negyedéves globális baromfiágazati jelentése.
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
A brojlerhús megfizethetősége szembeszökő a kiskereskedelemben és a vendéglátóiparban is.
Az élelmiszerek szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon is szigorú előírások mentén zajlik, biztosítva az átláthatóságot és a biztonságot.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A növényi alapú fehérjeforrások, mint a borsó, hüvelyesek és diófélék, alacsonyabb kibocsátással rendelkeznek.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint tejsavófehérjét hívott vissza a gyártó hazánkban.
Vadai Ágnes országgyűlési képviselő az Agrárszektor cikkére hivatkozva tett fel kérdését Nagy István agrárminiszternek.
A növények nagyon kifinomult módon diskurálnak egymással és más élő szervezetekkel.
Hazánkban is több helyen kapható béka, fürj vagy galambhús, melyeknek megkérik az árát, de mégis van rájuk kereslet.
Az Európai Unió tagállamai között komoly nézeteltérések alakultak ki a fehérjestratégia jövőjét illetően.
Az előállítás nem igényel óriási termőterületet, nem kell növényvédő szerrel permetezni, műtrágyázni, és minimális a friss víz- és energiaigénye.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.