2022. október 1. szombat Malvin

Emberfogú mutáns halat fogtak a horgászok: mindenkit sokkolt a látvány

agrarszektor.hu
Bizonyára az észak-karolinai horgászok is meglepődtek attól, ami a horgukra akadt, mivel egy roppant bizarr külsejű élőlényt sikerült kifogniuk. Az állatnak ugyanis olyan fogai vannak, mint egy embernek.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A példány egy birkafejű hal, a faj igen gyakori az Atlanti-óceán amerikai partjainál, New Yorktól egészen Brazíliáig. Az egyedek akár 91 centiméter hosszúra is megnőhetnek. A hal fő táplálékát kagylók, rákok és egyes növényi részek alkotják, a furcsa fogak éppen emiatt fejlődtek ki. Ahogy az embereknek, úgy a fajnak is igen változatos az étrendje, melynek fogyasztásához egyedi fogakra van szükség. Egy kifejlett birkafejű hal felső állkapcsában három, az alsóban pedig két sor őrlőfog helyezkedik el, az állat elülső metszőfogai különösen emberiek - írja a Live Science.

A faj fogai fokozatosan fejlődnek az életciklus során, ahogy az állat szép lassan átáll a puhább táplálékokról a keményebbekre. David Catania, a Kaliforniai Tudományos Akadémia biológusa szerint a hal nem jelent fenyegetést az emberre, amíg nem zavarják meg, a horgászokat viszont esetenként megharaphatja. A nem mindennapi hal külsejét ide kattintva lehet megtekinteni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34