Emberfogú mutáns halat fogtak a horgászok: mindenkit sokkolt a látvány

agrarszektor.hu
Bizonyára az észak-karolinai horgászok is meglepődtek attól, ami a horgukra akadt, mivel egy roppant bizarr külsejű élőlényt sikerült kifogniuk. Az állatnak ugyanis olyan fogai vannak, mint egy embernek.

A példány egy birkafejű hal, a faj igen gyakori az Atlanti-óceán amerikai partjainál, New Yorktól egészen Brazíliáig. Az egyedek akár 91 centiméter hosszúra is megnőhetnek. A hal fő táplálékát kagylók, rákok és egyes növényi részek alkotják, a furcsa fogak éppen emiatt fejlődtek ki. Ahogy az embereknek, úgy a fajnak is igen változatos az étrendje, melynek fogyasztásához egyedi fogakra van szükség. Egy kifejlett birkafejű hal felső állkapcsában három, az alsóban pedig két sor őrlőfog helyezkedik el, az állat elülső metszőfogai különösen emberiek - írja a Live Science.

A faj fogai fokozatosan fejlődnek az életciklus során, ahogy az állat szép lassan átáll a puhább táplálékokról a keményebbekre. David Catania, a Kaliforniai Tudományos Akadémia biológusa szerint a hal nem jelent fenyegetést az emberre, amíg nem zavarják meg, a horgászokat viszont esetenként megharaphatja. A nem mindennapi hal külsejét ide kattintva lehet megtekinteni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?