Baromfik százezreit kell leölni: veszélyes vírus sokkolja a hollandokat

Baromfik százezreit kell leölni: veszélyes vírus sokkolja a hollandokat

MTI
A baromfiknál előforduló, erősen fertőző H1N1 madárinfluenza-fertőzés miatt csaknem 190 ezer baromfit vágnak le haladéktalanul két kelet-hollandiai farmon - közölte a DutchNews.nl nevű angol nyelvű holland hírportál szerdán.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A beszámoló szerint a német határ közelében fekvő Bentelo községben lévő farmokon tenyésztett szárnyasokat feltehetően az átvonuló vándormadarak fertőzték meg. A kevesebb mint egy kilométerre fekvő másik három baromfitelepet megfigyelés alatt tartják - közölték.

A holland mezőgazdasági minisztérium adatai szerint a járvány októberi kezdete óta a madárinfluenza vírusát 13 észak-, és kelet-hollandiai gazdaságban fedezték fel. Az október óta leölt baromfiállomány meghaladja az egymilliót Hollandiában - közölték. A szerdán jelentett eset a második, amelyet ezen a héten Hollandiában észleltek. A madárinfluenza miatt hétfőn az északi Friesland tartományban mintegy 225 ezer csirkét öltek le - tették hozzá.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?