Tömegével ölik le a csirkéket Japánban: már nem tudják hova elásni a tetemeket

Tömegével ölik le a csirkéket Japánban: már nem tudják hova elásni a tetemeket

agrarszektor.hu
Annyi csirkét öltek le Japánban a madárinfluenza miatt, hogy lassan már nem tudják hova elásni őket. Óriási gondot jelent, hogy az ország 26 prefektúrájából tizenhatnak nincs elég földje ahhoz, hogy a leölt szárnyasokat megfelelően eltemessék, és ezzel megakadályozzák a vírus terjedését.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Japánban már több mint 17 millió csirkét öltek le a madárinfluenza miatt. A korábbi rekord 2020-ban volt, amikor szintén madárinfluenza miatt 9,9 millió csirkét vágtak le - írja a 444.hu. Súlyos problémát jelent most az országban, hogy már nem tudják hova elásni a leölt csirkéket. 

De nemcsak a madárinfluenza miatt problémás jelenleg a baromfitenyésztés, hanem azért is, mert 2020 és 2022 között a takarmányárak világszerte megdrágultak - nagyrészt az oroszok ukrajnai inváziója miatt -, ami egekbe vitte a tojás árát is. Az árak globálisan most 2,5-szer magasabbak, mint 2007-ben, és több mint száz százalékkal emelkedtek a tavalyi árakhoz képest. Ezt már Nan-Dirk Mulder, a Rabobank vezető elemzője mondta. A Rabobank szerint Japánban a tojás ára a múlt hónapban már 235 jen, vagyis több mint hatszáz forint volt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?