2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Tömegével ölik le a csirkéket Japánban: már nem tudják hova elásni a tetemeket

Tömegével ölik le a csirkéket Japánban: már nem tudják hova elásni a tetemeket

agrarszektor.hu
Annyi csirkét öltek le Japánban a madárinfluenza miatt, hogy lassan már nem tudják hova elásni őket. Óriási gondot jelent, hogy az ország 26 prefektúrájából tizenhatnak nincs elég földje ahhoz, hogy a leölt szárnyasokat megfelelően eltemessék, és ezzel megakadályozzák a vírus terjedését.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Japánban már több mint 17 millió csirkét öltek le a madárinfluenza miatt. A korábbi rekord 2020-ban volt, amikor szintén madárinfluenza miatt 9,9 millió csirkét vágtak le - írja a 444.hu. Súlyos problémát jelent most az országban, hogy már nem tudják hova elásni a leölt csirkéket. 

De nemcsak a madárinfluenza miatt problémás jelenleg a baromfitenyésztés, hanem azért is, mert 2020 és 2022 között a takarmányárak világszerte megdrágultak - nagyrészt az oroszok ukrajnai inváziója miatt -, ami egekbe vitte a tojás árát is. Az árak globálisan most 2,5-szer magasabbak, mint 2007-ben, és több mint száz százalékkal emelkedtek a tavalyi árakhoz képest. Ezt már Nan-Dirk Mulder, a Rabobank vezető elemzője mondta. A Rabobank szerint Japánban a tojás ára a múlt hónapban már 235 jen, vagyis több mint hatszáz forint volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 24. 15:32