2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Lemond a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága

Lemond a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága

agrarszektor.hu
Felajánlotta lemondását a Baromfi Termék Tanácson (BTT) belül működő Magyar Kacsaszövetség és Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága, amelyek vezetése nem azonos a BTT elnökségével. A két szövetségnél megkezdődnek a tisztújítással kapcsolatos előkészületek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága a termelők bizalmatlansága miatt döntött úgy, hogy felajánlja lemondását - írja a Baromfi Termék Tanács. A két szervezet a BTT tagszövetségeként működik, így intézőbizottságaik nem azonosak a terméktanács elnökségével. A bejelentések nyomán a két tagszövetségnél megkezdődnek a tisztújítással kapcsolatos előkészületek. A BTT a teljes termékpálya érdekképviseleteként működik, így a tagszövetségekben a termelőknek, a tenyésztőknek és a vágó-feldolgozó üzemeknek arányos képviseletet kell kapniuk.

A BTT több évtizede fogja össze a teljes baromfi termékpálya szakmai és érdekképviseleti munkáját. A terméktanácson belül hat tagszövetség tevékenykedik. A Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség mellett a Magyar Broilerszövetség, a Magyar Pulykaszövetség, a Magyar Szabadtartásos Baromfitermelők Szövetsége és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége működik az adott ágazatok érdekvédelmi és érdekegyeztető szervezeteként.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31