Gigantikus halszörnyet fogtak ki a Tiszából: ez lehet a folyó legnagyobb harcsája

agrarszektor.hu
Kapitális harcsát fogott ki a Tiszából egy szerencsés horgász. Ez Magyarországon a legnagyobb pergetve fogott harcsa és a legnagyobb a Tiszából kifogott, hitelesített harcsafogás is egyben.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2022. május 5-én sosem látott méretű harcsát fogott ki a Tiszából Szuromi Kristóf. Az óriási halat az Állami Halőri Szolgálat szakemberei mérték le: hosszra 242 centiméter volt, súlyra pedig 108 kilogramm körüli - írta meg Facebook-oldalán a Haldorádó Horgászportál. Ez Magyarországon a legnagyobb pergetve fogott harcsa és a legnagyobb Tiszából kifogott, hitelesített harcsafogás.

A horgász elmondta, hogy aznap este este 8 óra körül kezdtek el horgászni a társaival, a későbbi rekorder harcsa azonban csak fél 11-kor bukkant fel, és csak egy nagyon kemény, 20-25 perces fárasztás után sikerült kiemelni. Szuromi Kristóf beszélt arról is, hogy eredetileg azt hitte, csak egy átlagos, 10-20 kiló közötti hal akadt a horgára. A halat a hivatalos mérlegelés után visszaengedték a folyóba.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?