Gigantikus halszörnyet fogtak ki a Tiszából: ez lehet a folyó legnagyobb harcsája

Gigantikus halszörnyet fogtak ki a Tiszából: ez lehet a folyó legnagyobb harcsája

agrarszektor.hu
Kapitális harcsát fogott ki a Tiszából egy szerencsés horgász. Ez Magyarországon a legnagyobb pergetve fogott harcsa és a legnagyobb a Tiszából kifogott, hitelesített harcsafogás is egyben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2022. május 5-én sosem látott méretű harcsát fogott ki a Tiszából Szuromi Kristóf. Az óriási halat az Állami Halőri Szolgálat szakemberei mérték le: hosszra 242 centiméter volt, súlyra pedig 108 kilogramm körüli - írta meg Facebook-oldalán a Haldorádó Horgászportál. Ez Magyarországon a legnagyobb pergetve fogott harcsa és a legnagyobb Tiszából kifogott, hitelesített harcsafogás.

A horgász elmondta, hogy aznap este este 8 óra körül kezdtek el horgászni a társaival, a későbbi rekorder harcsa azonban csak fél 11-kor bukkant fel, és csak egy nagyon kemény, 20-25 perces fárasztás után sikerült kiemelni. Szuromi Kristóf beszélt arról is, hogy eredetileg azt hitte, csak egy átlagos, 10-20 kiló közötti hal akadt a horgára. A halat a hivatalos mérlegelés után visszaengedték a folyóba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?