Óriási mázlija volt a horgásznak: elcsípte Magyarország legnagyobb harcsáját

Óriási mázlija volt a horgásznak: elcsípte Magyarország legnagyobb harcsáját

agrarszektor.hu
Eddig csak legendák keringtek arról a 130-140 kilósra becsült harcsáról, amelynek még szeptember végén akasztottak be a a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. Ohati 3-as horgásztaván. A hal méltónak bizonyult a hírnevéhez, és nemcsak hogy nem adta olcsón magát, de végül ki is tudott szabadulni az őt kifárasztó horgász keze közül.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ezt a halat eddig senkinek sem sikerült kifognia, de másfél hónappal ezelőtt egy horgász szerencsével járt, és közel három óráig küzdött a harcsával. Czimmermann Gábor látott az egyik sziget mellett komolyabb halmozgást, amikor a csónakból horgászott. A férfi már az elején látta, hogy nagy harcsával lesz dolga. Egy 2,70 méteres, 80-150 grammos botot tartott a kezében, a csali pedig egy 6 centis gumihal volt - írta meg az InfoStart a Pecaverzum értesülései alapján.

A kapás után 45 perc után látta meg először a halat, először a farkát, és akkor már tudta, hogy soha nem látott példánnyal van dolga. Ekkor segítséget is hívott, de kétórányi fárasztás után is elhúzta a hal a két csónakot is. A harcsa ereje csak nem akart elfogyni, de aztán a hal felöklendezett egy négy kilós süllőt és egy hat kiló körüli harcsát is, ami jó jelnek tűnt, hiszen ez már a végső stádium.

Két és fél órája küzdöttek már a hallal, amikor az egyik segítő úgy döntött, bemegy érte. Már fogta a farkát, de a másik kezével a hasát alig érte el, így 280 centire saccolták a méreteit. A maratonira hosszúságúra nyúlt csata végül nem várt fordulatot vett, a hal ugyanis ki tudott szabadulni és simán elúszott. A kaland részletes leírása a Pecaverzum oldalán olvasható.

Az eddigi legnagyobb harcsa, ami a Mohosz rekordlistáján megtalálható, Sasvári Márk nevéhez fűződik. A szerencsés horgász 2019. október 20-án egy baranyai horgászvízből emelt ki egy 224 centis és 109 kilós példányt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?