Kitört a botrány: áll a bál a magyar baromfiágazatban, elszabadultak az indulatok

agrarszektor.hu
A Baromfi Termék Tanács jogi lépéseket tett a nemrégiben Kiskunfélegyházán megtartott tisztújító közgyűlés miatt, mert a szervezet úgy véli, hogy a Kacsa- és Lúdszövetség elnökét illegitim módon választották meg. Úgy tudni, hogy a rendezvényen heves szóváltás is kialakult, a tagság jelentős része pedig elhagyta a termet. A szervezetek élére egy olyan személy került, aki állítólag korábban semmilyen viszonyban nem állt az ágazattal, és nincs tagsága sem egyik említett szervezetben sem.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Alaposan felkavarta az indulatokat a hazai víziszárnyaságazat szereplői köré­ben a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség múlt heti közgyűlése. A szokatlan hangnemben zajlott esemény - ahogyan arról lapunk is beszámolt - botrányba fulladt. Az éles szóváltásokkal tarkított tisztújító ülésről a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnökével együtt a résztvevők egy része kivonult, míg az ott maradottak új tisztségviselőket választottak a két szervezet élére. Bár a közgyűlés eredményességéről a bíróság dönt majd, a BTT már jelezte, nem tekintik legitimnek a választást, a kacsa- és lúdszövetség új elnökét, Szabó Bálint jogászt nem tekintik partnerüknek - írja a Magyar Nemzet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az új elnök szerint azonban jogszerűen zajlott a tisztújítás, és azt üzente, hogy látogatásra készül a nagy cégek vezetői­hez, mert közösen szeretné velük kidolgozni azt a stratégiát, amelynek eredményeként újra nyereséges lehet az ágazat. Az viszont kérdéses, hogy mennyire lesznek ebben partnerek a feldolgozók, hiszen ők is úgy gondolják, hogy nem volt jogszerű a közgyűlés, sőt, már a jogi megoldást is keresik, amellyel érvényesíteni tudják a "csendes többség érdekeit". Bár megoszlanak a vélemények, abban nagy az egyetértés, hogy az eddigi rendszer egyik nagy előnye az egység volt. Nagy István néhány héttel ezelőtt kijelentette, hogy a kormány kitart a víziszárnyastartók mellett. A tárcavezető többek között jelezte, hogy az eddigi támogatásokon felül az ágazat képviselőivel további intézkedésekről is egyeztetnek majd. Csorbai Attila, a Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy illegitimnek és botrányosnak tartja a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség kiskunfélegyházi eseményét. A szervezet megkezdte a jogi lépéseket, a bíróság jogerős döntéséig pedig teljes mértékben elhatárolódik az ott megválasztott személyektől. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?