Kitört a botrány: áll a bál a magyar baromfiágazatban, elszabadultak az indulatok

Kitört a botrány: áll a bál a magyar baromfiágazatban, elszabadultak az indulatok

agrarszektor.hu
A Baromfi Termék Tanács jogi lépéseket tett a nemrégiben Kiskunfélegyházán megtartott tisztújító közgyűlés miatt, mert a szervezet úgy véli, hogy a Kacsa- és Lúdszövetség elnökét illegitim módon választották meg. Úgy tudni, hogy a rendezvényen heves szóváltás is kialakult, a tagság jelentős része pedig elhagyta a termet. A szervezetek élére egy olyan személy került, aki állítólag korábban semmilyen viszonyban nem állt az ágazattal, és nincs tagsága sem egyik említett szervezetben sem.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Alaposan felkavarta az indulatokat a hazai víziszárnyaságazat szereplői köré­ben a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség múlt heti közgyűlése. A szokatlan hangnemben zajlott esemény - ahogyan arról lapunk is beszámolt - botrányba fulladt. Az éles szóváltásokkal tarkított tisztújító ülésről a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnökével együtt a résztvevők egy része kivonult, míg az ott maradottak új tisztségviselőket választottak a két szervezet élére. Bár a közgyűlés eredményességéről a bíróság dönt majd, a BTT már jelezte, nem tekintik legitimnek a választást, a kacsa- és lúdszövetség új elnökét, Szabó Bálint jogászt nem tekintik partnerüknek - írja a Magyar Nemzet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az új elnök szerint azonban jogszerűen zajlott a tisztújítás, és azt üzente, hogy látogatásra készül a nagy cégek vezetői­hez, mert közösen szeretné velük kidolgozni azt a stratégiát, amelynek eredményeként újra nyereséges lehet az ágazat. Az viszont kérdéses, hogy mennyire lesznek ebben partnerek a feldolgozók, hiszen ők is úgy gondolják, hogy nem volt jogszerű a közgyűlés, sőt, már a jogi megoldást is keresik, amellyel érvényesíteni tudják a "csendes többség érdekeit". Bár megoszlanak a vélemények, abban nagy az egyetértés, hogy az eddigi rendszer egyik nagy előnye az egység volt. Nagy István néhány héttel ezelőtt kijelentette, hogy a kormány kitart a víziszárnyastartók mellett. A tárcavezető többek között jelezte, hogy az eddigi támogatásokon felül az ágazat képviselőivel további intézkedésekről is egyeztetnek majd. Csorbai Attila, a Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy illegitimnek és botrányosnak tartja a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség kiskunfélegyházi eseményét. A szervezet megkezdte a jogi lépéseket, a bíróság jogerős döntéséig pedig teljes mértékben elhatárolódik az ott megválasztott személyektől. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?