Döntöttek az olaszok: a jövőben kilőhetik ezeket az állatokat a városokban

Döntöttek az olaszok: a jövőben kilőhetik ezeket az állatokat a városokban

MTI
A jövőben lelőhetik az olasz városokba betévedő vaddisznókat és megfelelő átvizsgálás után meg is lehet enni őket - derült ki a római képviselőház által elfogadott költségvetési törvényből. Francesco Lollobrigida olasz földművelési miniszter üdvözölte a képviselőház döntését, míg az állatvédők tiltakoztak.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A tartományi hatóságoknak a jövőben lehetőségük lesz arra, hogy közlekedésbiztonsági okokból a városközpontokban vagy akár védett övezetekben végezzenek a vaddisznókkal. A lelőtt állatokat a megfelelő vizsgálatok elvégzése után el is lehet fogyasztani.

A döntéssel az állományt akarják csökkenteni. Becslések szerint mintegy 2,3 millió vaddisznó él Olaszországban. Az állatok gyakran betévednek a városokba, vidéken pedig megdézsmálják a vetést, nagy pusztítást okozva. Az olasz fővárosban, Rómában is sokszor megjelennek a szeméthalmok környékén, és az elmúlt hónapokban többször támadtak járókelőkre. Tavaly 13 halálos áldozata és 261 súlyos sérültje volt vaddisznók okozta baleseteknek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?