Szuperhatékony módszer a műtrágyák helyett: így spórolnak az élelmes gazdák

Szuperhatékony módszer a műtrágyák helyett: így spórolnak az élelmes gazdák

MTI
Csigákra és bogarakra vadászik az a fehér, fekete és barna kacsákból álló kacsaraj a Dél-afrikai Köztásraságban, amelynek köszönhetően kevesebb növényvédő szert és műtrágyát kell használnia az egyik szőlészet tulajdonosának. A fokvárosi pincészetnél nagyjából ötszáz indiai futókacsa veszi ki a részét a kártevők elleni küzdelemből, és már szinte turista látványosságnak számítanak a térségben.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A szőlőültetvény katonáinak hívjuk őket - mondta a pincészet ügyvezető igazgatója. A hosszúlábú, egyenestartású indiai futókacsák a megújuló mezőgazdasági eljárások nélkülözhetetlen tartozékai, miután a levelek közül is könnyűszerrel kikapkodják a csigákat. A kacsák és egyéb állatok tápanyagban gazdag trágyája teszi lehetővé, hogy a szőlészet a lehető legfentarthatóbb formában működjön.

EZ IS ÉRDEKELHET

Elképesztő, milyen fegyelmezettek, libasorban haladnak, mintha a hadseregben lennének

- mondta az egyik turista.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03