2023. május 29. hétfő Magdolna

Most érkezett a hír: újabb embert fertőzött meg a madárinfluenza, nagy a baj

agrarszektor.hu
Chilében is kimutatták a madárinfluenzát egy emberben, a vírust egy 53 éves férfiben azonosították. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a férfinál súlyos, influenzaszerű tünetek jelentkeztek, de az állapota stabil.

Kimutatták a madárinfluenzát egy 53 éves férfiben Chilében, állapota stabil, és jelenleg vizsgálják, hogy hol és milyen körülmények között kaphatta el a vírust, illetve ellenőrzik azokat is, akikkel kapcsolatba kerülhetett. Chilében 2022 végén több, H5N1-es vadon élő állatot is találtak, és nemrég a baromfiexportot is leállították az országban az esetek miatt. Észleltek megbetegedéseket Argentínában is, de Brazíliában, a világ legnagyobb baromfiexportőr országában egyelőre nincs gond. A chilei egészségügyi hatóságok jelezték, hogy eddigi ismereteik szerint a madárinfluenza állatokról terjedhet emberre is, de emberről emberre való átvitelről egyelőre nem tudnak - írja a Reuters.

EZ IS ÉRDEKELHET

Januárban Ecuadorban egy kilencéves kislánynál találtak madárinfluenzás megbetegedést. Akkor azt mondták, hogy a gyerek a kórokozót hordozó madarakkal való közvetlen érintkezés útján kapta el a betegséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?