Most érkezett a hír: újabb embert fertőzött meg a madárinfluenza, nagy a baj

Most érkezett a hír: újabb embert fertőzött meg a madárinfluenza, nagy a baj

agrarszektor.hu
Chilében is kimutatták a madárinfluenzát egy emberben, a vírust egy 53 éves férfiben azonosították. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a férfinál súlyos, influenzaszerű tünetek jelentkeztek, de az állapota stabil.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kimutatták a madárinfluenzát egy 53 éves férfiben Chilében, állapota stabil, és jelenleg vizsgálják, hogy hol és milyen körülmények között kaphatta el a vírust, illetve ellenőrzik azokat is, akikkel kapcsolatba kerülhetett. Chilében 2022 végén több, H5N1-es vadon élő állatot is találtak, és nemrég a baromfiexportot is leállították az országban az esetek miatt. Észleltek megbetegedéseket Argentínában is, de Brazíliában, a világ legnagyobb baromfiexportőr országában egyelőre nincs gond. A chilei egészségügyi hatóságok jelezték, hogy eddigi ismereteik szerint a madárinfluenza állatokról terjedhet emberre is, de emberről emberre való átvitelről egyelőre nem tudnak - írja a Reuters.

EZ IS ÉRDEKELHET

Januárban Ecuadorban egy kilencéves kislánynál találtak madárinfluenzás megbetegedést. Akkor azt mondták, hogy a gyerek a kórokozót hordozó madarakkal való közvetlen érintkezés útján kapta el a betegséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?