Fontos változás jön júniustól: ez rengeteg kutya- és macskatulajdonost érint

Fontos változás jön júniustól: ez rengeteg kutya- és macskatulajdonost érint

agrarszektor.hu
Június 1-jétől újra a normál rend szerint léphetik át az ukrán-magyar határt a kutya, macska, vagy vadászgörény kedvencükkel érkező tulajdonosok. A társállatok EU-ba történő behozatalához többek között mikrochipes jelölés és kedvező eredményű veszettség vérvizsgálat szükséges.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Figyelembe véve az ukrán-magyar határszakasz helyzetét, folyamatosan csökkenő „forgalmát” hazánkban is lehetővé vált, hogy - igazodva a többi EU-s tagállamhoz - újra a normál állategészségügyi szabályok szerint történjen a kedvtelésből tartott kutyák, macskák és vadászgörények beléptetése - írja a Nébih. Június 1-jétől a társállatok Magyarországra (így az EU-ba) történő behozatalának ismét feltétele lesz

- a mikrochipes jelölés, 
- az EU által akkreditált laboratóriumban végzett, kedvező eredményű veszettség szerológiai titer vizsgálat, valamint
- a vérvizsgálatot követő 3 hónapos várakozási idő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?