Egyre több ilyen hal van a Balatonban: ezt jobb, ha mindenki tudja

Egyre több ilyen hal van a Balatonban: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
2023-ban már több alkalommal és számos helyszínen végzett jelentős méretű haltelepítést a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. a Balatonba. Áprilisban 280 ezer előnevelt csukát, májusban 25 ezer menyhalat, június másodikán 20 ezer darab előnevelt balinivadékot telepítettek a tóba, június 8-án 240 ezer előnevelt kősüllőt telepítettek a Balatonba, három helyszínen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több jelentős méretű haltelepítést hajtott végre a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. idén. Ennek során 565 ezer előnevelt halivadékot telepítettek a Balatonba – írta meg az Infostart a vállalkozás közleménye és a berek.hu értesülései alapján. Legutoljára június 8-án léptek akcióba, amikor 240 ezer kősüllőt helyeztek ki.

A mennyiséget arányosan elosztva telepítették, az első kör a fonyódi kikötőbe érkezett, ahol 80 ezer előnevelt kősüllőt engedtek a vízbe. A következő helyszín a balatonlellei kikötő volt, ahol szintén 80 ezer egyedet helyeztek ki. A napot a balatonszemesi kikötőben zárták a harmadik halas káddal. A 2009. augusztus 25-én alakult társaság fő feladata a Balaton ökológiai szemléletű halgazdálkodásának megvalósítása. Elsődleges cél a halgazdálkodás olyan módon történő átalakítása, ami a horgászat számára értékes halfajokból – a javuló vízminőség mellett is – optimális fogás elérését biztosítja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?