Kiderült: ezért pusztultak valójában a halak ebben a magyar patakban

Kiderült: ezért pusztultak valójában a halak ebben a magyar patakban

agrarszektor.hu
Tömeges halpusztulásról tett közzé videót a Tavirózsa Egyesület Facebookon, miután állításuk szerint a DMRV Zrt. a Sződrákosi-patakba szennyvizet engedett. Mint kiderült, egy műszakilag nehezen hozzáférhető helyen hibásodott meg a szennyvíz nyomóvezetéke.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Telex megkeresésére a DMRV Zrt. elküldte a közleményét a portálnak, amelyben úgy fogalmaztak, hogy egy műszakilag nehezen hozzáférhető helyen hibásodott meg a szennyvíz nyomóvezetéke. A szivárgó szennyvizet szippantó járművek segítségével elszállították, ám a rendkívüli munkakörülmények miatt le kellett állítani a két átemelőt, és az azokba érkező szennyvizet kénytelenek voltak a Sződrákosi-patakba bevezetni, hogy ki tudják javítani a hibát.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szivárgó szennyvizet szippantó járművek segítségével elszállították, ám a rendkívüli munkakörülmények miatt le kellett állítani a két átemelőt, és az azokba érkező szennyvizet kénytelenek voltak a Sződrákosi-patakba bevezetni, hogy ki tudják javítani a hibát. Hozzáteszik, hogy erről tájékoztatták a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságát és a veresegyházi polgármestert is. Illetve hozzátették, múlt pénteken végeztek a hibaelhárítással, és pár órával később értesültek arról, hogy a víztározóban tömeges halpusztulás következett be.

Hangsúlyozzuk, hogy a nyomócsőtörés önhibánkon kívül következett be és mindent megtettünk a hatékony, szakszerű és gyors megoldás érdekében

- fogalmaznak a közleményben, megismételve, hogy a hiba elhárítása során az Őrbottyáni, II. számú tározó igénybevétele elkerülhetetlen volt.

A kialakult helyzet kezelésében - a hatóságokkal és a kármentesítésre kötelezett szervezettel - Társaságunk együttműködik. Az érintett tározó vízfelszínét megtisztítottuk, a benne található, évek óta felgyülemlett iszap egy részét eltávolítjuk

- áll a közleményben.

Továbbá két nagyteljesítményű levegőztető berendezés beüzemelésével plusz oxigént biztosítanak a jó vízminőség további fenntartása érdekében. A hatóság és a cég laboratóriuma folyamatos vízvizsgálatokkal ellenőrzi a folyamatot, és elővigyázatosságból a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertnek ötszáz köbméter vízpótlást biztosítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?