Újabb országban bukkant fel a madárinfluenza

Újabb országban bukkant fel a madárinfluenza

agrarszektor.hu
Japánban észlelték a magas patogenitású H5 típusú madárinfluenza első esetét ebben a szezonban egy baromfifarmon az ország déli részén - jelentette szombaton a japán NHK közszolgálati televízió a Reuters szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Saga prefektúra helyi önkormányzata mintegy 40 ezer madarat fog kivágni a farmon - közölte az NHK a mezőgazdasági minisztérium által meg nem nevezett tisztviselőkre hivatkozva. A minisztérium tisztviselői munkaidőn kívül nem voltak azonnal elérhetőek kommentárért.

Fumio Kishida miniszterelnök összehívja a kabinet illetékes minisztereit, hogy megvitassák a vírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedéseket - közölte az NHK.

A magas patogenitású madárinfluenza az elmúlt években világszerte elterjedt, ami madarak százmillióinak selejtezéséhez vezetett. Japánban az elmúlt szezonban rekordmennyiségű, 17,7 millió baromfimadarat selejteztek ki, ami arra késztette a hatóságokat, hogy továbbra is magas készültségben legyenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?