Ez elképesztő: nem is gondolnád, milyen halat találtak Magyarországon

Ez elképesztő: nem is gondolnád, milyen halat találtak Magyarországon

agrarszektor.hu
Hatalmas, 48 kilogrammos albínó busa akadt horogra a Ráckevei (Soroksári)-Dunán a horgászoknak. A horgásztúra Dömsödön, az RSD főágán zajlott, ahol váratlan vendég mellett méretes pontyfogásokkal is büszkélkedhetett a társaság.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az albinizmus egyébként egy genetikai rendellenesség, amely során a szervezet nem képes megfelelően termelni a melanint, a bőr, a haj és a szemek pigmentjét. Ez a jelenség nem csak embereknél, hanem állatoknál is előfordulhat, beleértve a halakat is. Az albinó halak albínóvá válhatnak, ha a genetikai öröklődés során hordozzák az albinizmusra hajlamosító géneket, ilyenkor világosabb színűek, mivel nincs pigmentjük, ami az őket megkülönböztető színeket adná - írja a Halzin.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ilyen halaknak gyakran világos rózsaszín vagy fehér színük van, és szemeik is vörösesek lehetnek, mivel a szemek hátterében lévő erek láthatóvá válnak a hiányzó pigment miatt. Általában öröklődő tulajdonság, és akkor jelenik meg, ha mindkét szülő hordozza az albinizmust okozó gén változatát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?