A világ legjobbjai közé került a magyarországi állatorvos-képzés

A világ legjobbjai közé került a magyarországi állatorvos-képzés

MTI
Tudományos munkája alapján a korábbiakhoz képest előrébb sorolták a Sanghaj rangsoron, az ARWU-n az Állatorvostudományi Egyetemet. Emellett az egyetem szakmai, oktatási tevékenységének átvizsgálása után az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesülete (EAEVE) már negyedik alkalommal akkreditálta az intézményt. A sikeres minősítésnek köszönhetően az egyetem diplomáját a következő hét évben elismerik az összes európai országban. Az EAEVE értékelését megelőzően a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) auditja is megerősítette az egyetem kiválóságát, amit a friss ISO 9001:2015 tanúsítvány kibocsájtásával is alátámasztott.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Előre lépett a világ legjobbjait felsorakoztató Sanghaj rangsoron, az Academic Ranking of World Universities (ARWU), Global Ranking of Academic Subjects - Veterinary Sciences kategóriában az Állatorvostudományi Egyetem. Az ARWU a világ egyetemeinek besorolására, a kategóriánkként normalizált idézettséget, a nemzetközi kutatói együttműködéseket, és a Veterinary Microbiology, illetve a Veterinary Research top folyóiratokban megjelent cikkek számát veszi figyelembe. Az ARWU évente több ezer tanintézményt értékel, szakterületünkön a legjobb 300 egyetemet teszik közzé. Ezek alapján az Állatorvostudományi Egyetemet jelenleg a világ legjobb 150 állatorvos-képző intézménye között tartják számon, az európai 98 állatorvos-képző intézmény közül pedig a legjobbak között.

Napjainkban vette át továbbá Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesületének (EAEVE) akkreditációját. Az elismerés azt jelenti, hogy hazánk egyetlen állatorvos-képző intézményében, a következő hét évben megszerzett állatorvosi diplomát, az európai országok bármelyikében - minden további honosítási eljárás nélkül - elfogadják. Az értékelési folyamat során szigorú, az intézményekre egységesen vonatkozó szempontok szerint elemzik a képzéseket, melynek két eleme: egy részletes írásbeli önértékelés, valamint egy egyhetes, a nemzetközi bizottság által végzett személyes vizsgálat.

Az Egyetem nem először kapta meg a tanúsítványt. Az EAEVE, az európai állatorvos-képző intézmények oktatási színvonalát elemző, 1988-ban alapított szervezet, 1995-ben vizsgálta és illette elismeréssel először a képzést, majd 2004-ben és legutóbb 2014-ben ratifikálta azt. A 2016 óta ismét önálló Állatorvostudományi Egyetem 2023 szeptemberében fogadta az EAEVE Látogató Bizottságát. A látogatás során nagy körültekintéssel ellenőrizték a felszereltséget, az oktatási-szervezeti felépítést, a minőségbiztosítási rendszert, az oktatás tartalmát és módszertanát is. Beszéltek kutatókkal, oktatókkal, hallgatókkal, egyéni és bizalmas megbeszélés keretében, valamint felkeresték külső partnereinket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?