A világ legjobbjai közé került a magyarországi állatorvos-képzés

A világ legjobbjai közé került a magyarországi állatorvos-képzés

MTI
Tudományos munkája alapján a korábbiakhoz képest előrébb sorolták a Sanghaj rangsoron, az ARWU-n az Állatorvostudományi Egyetemet. Emellett az egyetem szakmai, oktatási tevékenységének átvizsgálása után az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesülete (EAEVE) már negyedik alkalommal akkreditálta az intézményt. A sikeres minősítésnek köszönhetően az egyetem diplomáját a következő hét évben elismerik az összes európai országban. Az EAEVE értékelését megelőzően a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) auditja is megerősítette az egyetem kiválóságát, amit a friss ISO 9001:2015 tanúsítvány kibocsájtásával is alátámasztott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Előre lépett a világ legjobbjait felsorakoztató Sanghaj rangsoron, az Academic Ranking of World Universities (ARWU), Global Ranking of Academic Subjects - Veterinary Sciences kategóriában az Állatorvostudományi Egyetem. Az ARWU a világ egyetemeinek besorolására, a kategóriánkként normalizált idézettséget, a nemzetközi kutatói együttműködéseket, és a Veterinary Microbiology, illetve a Veterinary Research top folyóiratokban megjelent cikkek számát veszi figyelembe. Az ARWU évente több ezer tanintézményt értékel, szakterületünkön a legjobb 300 egyetemet teszik közzé. Ezek alapján az Állatorvostudományi Egyetemet jelenleg a világ legjobb 150 állatorvos-képző intézménye között tartják számon, az európai 98 állatorvos-képző intézmény közül pedig a legjobbak között.

Napjainkban vette át továbbá Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesületének (EAEVE) akkreditációját. Az elismerés azt jelenti, hogy hazánk egyetlen állatorvos-képző intézményében, a következő hét évben megszerzett állatorvosi diplomát, az európai országok bármelyikében - minden további honosítási eljárás nélkül - elfogadják. Az értékelési folyamat során szigorú, az intézményekre egységesen vonatkozó szempontok szerint elemzik a képzéseket, melynek két eleme: egy részletes írásbeli önértékelés, valamint egy egyhetes, a nemzetközi bizottság által végzett személyes vizsgálat.

Az Egyetem nem először kapta meg a tanúsítványt. Az EAEVE, az európai állatorvos-képző intézmények oktatási színvonalát elemző, 1988-ban alapított szervezet, 1995-ben vizsgálta és illette elismeréssel először a képzést, majd 2004-ben és legutóbb 2014-ben ratifikálta azt. A 2016 óta ismét önálló Állatorvostudományi Egyetem 2023 szeptemberében fogadta az EAEVE Látogató Bizottságát. A látogatás során nagy körültekintéssel ellenőrizték a felszereltséget, az oktatási-szervezeti felépítést, a minőségbiztosítási rendszert, az oktatás tartalmát és módszertanát is. Beszéltek kutatókkal, oktatókkal, hallgatókkal, egyéni és bizalmas megbeszélés keretében, valamint felkeresték külső partnereinket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?