Durvul a helyzet: újabb országban bukkant fel a szörnyű fertőzés

Durvul a helyzet: újabb országban bukkant fel a szörnyű fertőzés

agrarszektor.hu
Ausztráliában is felütötte a fejét a madárinfluenza. Egy napon belül a vírus két törzsét is kimutatták két baromfitelepen, valamint egy emberi megbetegedésről is hírt adtak a hatóságok. Az érintett állam mezőgazdasági minisztériumának közleménye szerint a két eset kapcsolatban áll egymással.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Magas patogenitású madárinfluenza egy új esetét mutatták ki egy baromfifarmon Ausztrália délkeleti részén, Victoria államban - közölték csütörtökön az ausztrál hatóságok, egy nappal azután, hogy az ország bejelentette, hogy a vírus első alkalommal fertőzött meg egy embert, valamint azt, hogy egy tojásfarmon is kimutatták a madárinfluenza egyik törzsét. Az emberi megbetegedés a világszerte gyorsan terjedő H5N1-es törzsből származik, a Victoria állambeli farmokon észleltek azonban egy eltérő törzsből H7N3-ból - írta meg a Reuters.

Victoria állam mezőgazdasági minisztériuma közleményében összekapcsolta a Terang régióban lévő baromfifarmon észlelt törzset a Meredithben lévő tojófarmon észlelt törzzsel, amelyről azt írta, hogy a madárinfluenza-vírus H7N3 magas patogenitású törzse számos baromfi elhullását okozta. A terangi telep a közös vezetés, személyzet és gépek révén közvetlen kapcsolatban áll a meredithi baromfiteleppel. A közlemény idézte Graeme Cooke-ot, Victoria állam főállatorvosát, aki elmondta, hogy a mezőgazdasági minisztérium munkatársai a helyszínen vannak, hogy segítsenek a vírus megfékezésében és felszámolásában.

Az Egyesült Államokban megerősítették a madárinfluenza második emberi megbetegedését azóta, hogy március végén először mutatták ki a vírust tejelő szarvasmarhákban - közölték szerdán amerikai tisztviselők.
A március vége óta legalább kilenc amerikai államban a tejelő szarvasmarhák körében kitört H5N1 vírus kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy átterjedhet-e az emberekre. Azóta Kínában is újra felbukkant a madárinfluenza, nemrég az ország nyugati részén már közel háromszáz megbetegedést azonosítottak az állategészségügyi szakemberek.

Címlapkép forrása: Egyéb
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38