Ilyen még nem volt: CO-adót vetnek ki a gazdákra

Ilyen még nem volt: CO-adót vetnek ki a gazdákra

agrarszektor.hu
Dánia a világ egyik első mezőgazdasági széndioxid-adója keretében közterhet vezet be a mezőgazdasági üzemek kibocsátására, ami segít a skandináv országnak elérni a 2030-ra kitűzött éghajlati célját - írja a Bloomberg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Új-Zélandon is felmerült, de elhalasztották

Dánia a világ egyik első olyan országa lesz, amely ilyen intézkedéseket vezet be. Új-Zéland, amelynek tervezett adója inspirálta a skandináv országot, a hónap elején közölte, hogy legkésőbb 2030-ig elhalasztja a mezőgazdasági kibocsátási adó bevezetésére vonatkozó terveit.

Dánia terve a becslések szerint 2030-ra 1,8 millió tonna szén-dioxiddal csökkenti a kibocsátást, ami lehetővé teszi az ország számára, hogy teljesítse az arra az évre kitűzött 70%-os kibocsátáscsökkentési célját.

Kis ország, nagy kibocsátó

Az adóról február óta folynak a tárgyalások a mezőgazdasági termelőket és az élelmiszeripart képviselő szervek, az ország természetvédelmi szervezete és a dán kormány részvételével, akik a kormány által felkért tanácsadó csoport által előterjesztett adózási modelleket értékelték.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?