Lebuktak a Balatont fosztogató orvhalászok: brutális büntetést kaptak

Lebuktak a Balatont fosztogató orvhalászok: brutális büntetést kaptak

agrarszektor.hu
Több milliós bírságok röpködtek a Balatonnál: a hatóság által lekapcsolt két orvhorgásznak nemcsak a jelentős összegű büntetést kell befizetnie, de több évre el is tiltották őket a pecázástól.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Egy balatonlellei férfinak még tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába - írta meg az Infostart a Pecaverzum értesülései alapján. Ezt követően augusztus 27-e és október 28-a között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, így jött ki az 5,5 millió forint, valamint a hatóságok 15 évre elvették az engedélyét is. A nem szándékozik kifizetni a hatalmas összeget, méghozzá a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva.

A másik hírhedt orvhorgászt tavaly júniusig négy alkalommal kapcsolták le, amivel 2 225 475 forintos bírságot szedett össze, és száz hónapra, azaz 8,3 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, de most újra elkapták, és ismét komoly bírságot varrtak a nyakába. Április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök: többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott, ezért 1 436 490 forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással büntették.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?