Lebuktak a Balatont fosztogató orvhalászok: brutális büntetést kaptak

Lebuktak a Balatont fosztogató orvhalászok: brutális büntetést kaptak

agrarszektor.hu
Több milliós bírságok röpködtek a Balatonnál: a hatóság által lekapcsolt két orvhorgásznak nemcsak a jelentős összegű büntetést kell befizetnie, de több évre el is tiltották őket a pecázástól.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy balatonlellei férfinak még tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába - írta meg az Infostart a Pecaverzum értesülései alapján. Ezt követően augusztus 27-e és október 28-a között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, így jött ki az 5,5 millió forint, valamint a hatóságok 15 évre elvették az engedélyét is. A nem szándékozik kifizetni a hatalmas összeget, méghozzá a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva.

A másik hírhedt orvhorgászt tavaly júniusig négy alkalommal kapcsolták le, amivel 2 225 475 forintos bírságot szedett össze, és száz hónapra, azaz 8,3 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, de most újra elkapták, és ismét komoly bírságot varrtak a nyakába. Április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök: többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott, ezért 1 436 490 forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással büntették.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?