2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Állat

A kertészetet támogatni kell - véget ért a Hortus Hungaricus

Lezajlott a 18. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás, ahol Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte a magyar kertészet hungarikumjait, minőségi termékeit, valamint nemzetközi színvonalát, támogatásának szükségességét.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A szeptember 23-25-ig tartó rendezvényen az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kertészet egy sok fáradsággal járó csodaszép szakma, ami 340-380 ezer család megélhetését biztosítja évenkénti 350 milliárd Ft értékű áru megtermelésével, ezért fontos a kertészetek, a zöldség- és gyümölcstermesztők, gyógynövénygyűjtők támogatása, hiszen ők beleilleszkednek a tárca kis- és középvállalkozásokat segítő politikájába.

A hazai kertészeti termékek eredetvédettek, kiváló minőségűek, megfelelnek az uniós előírásoknak.
A szaktárca az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) keretein belül segíti a kertészetek modernizálását, tárolók, növényházak kiépítését, a gépbeszerzést, az energiaellátás korszerűsítését, növelését. Kiemelt kedvezményeket kaphatnak a fiatal gazdák illetve a Natura 2000 termelői.

Czerván hangsúlyozta, elengedhetetlen a hazai szakmai piac összefogása és a minőség fenntartása, hiszen a nagy külföldi áruházláncok befolyása folyamatosan érezhető, a magyar dísznövényforgalom sajnos csökkenő tendenciát mutat, holott a minőség iránti igény viszont növekszik - írja a kormány.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu