2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Állat

Az egész halas szakmát képviseli a MA-HAL

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezetet ténylegesen szakmaközi szervezetként ismerte el. Az átfogó ágazati intézmény a Haltermelők Országos Szövetsége és a Magyar Akvakultúra Szövetség (újbóli) egymásra találásának köszönhetően jöhetett létre.
 
 

Az Európai Unióban a mezőgazdasági ágazatok piacszabályozásában egyre fontosabb szerepet töltenek be az egyes ágazatokban működő szakmaközi szervezetek. Ezek az egyes ágazatok valamennyi szereplőjét - a termelőt, feldolgozót és a kereskedőt - közös és azonos célok elérése érdekében fogják össze, ezért a működésük igen hatékony piacszabályozó eszköz szerepét töltheti be, növeli a teljes élelmiszerlánc működésének kiszámíthatóságát, átláthatóságát és stabilitását.

Magyarországon így működik a tej, a baromfi, a vágóállat, a zöldség-gyümölcs, a vetőmag és a szőlő-bor szektor átfogó képviselete. Ezekhez csatlakozott most hetedik szakmaközi szervezetként a halászat-akvakultúra ágazat is. Az Európai Unióban viszont a MA-HAL az első szakmaközi szervezet ebben a szektorban.

A MA-HAL jelenleg 101 tagot tömörít. Nem minden áruhaltermelő csatlakozott hozzá, de az őshonos fajokkal foglalkozók jellemzően igen. A szervezet céljairól és történetéről itt tudhat meg többet.

Pontyok a kerítőhálóban

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!