Az egész halas szakmát képviseli a MA-HAL

agrarszektor.hu
A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezetet ténylegesen szakmaközi szervezetként ismerte el. Az átfogó ágazati intézmény a Haltermelők Országos Szövetsége és a Magyar Akvakultúra Szövetség (újbóli) egymásra találásának köszönhetően jöhetett létre.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Európai Unióban a mezőgazdasági ágazatok piacszabályozásában egyre fontosabb szerepet töltenek be az egyes ágazatokban működő szakmaközi szervezetek. Ezek az egyes ágazatok valamennyi szereplőjét - a termelőt, feldolgozót és a kereskedőt - közös és azonos célok elérése érdekében fogják össze, ezért a működésük igen hatékony piacszabályozó eszköz szerepét töltheti be, növeli a teljes élelmiszerlánc működésének kiszámíthatóságát, átláthatóságát és stabilitását.

Magyarországon így működik a tej, a baromfi, a vágóállat, a zöldség-gyümölcs, a vetőmag és a szőlő-bor szektor átfogó képviselete. Ezekhez csatlakozott most hetedik szakmaközi szervezetként a halászat-akvakultúra ágazat is. Az Európai Unióban viszont a MA-HAL az első szakmaközi szervezet ebben a szektorban.

A MA-HAL jelenleg 101 tagot tömörít. Nem minden áruhaltermelő csatlakozott hozzá, de az őshonos fajokkal foglalkozók jellemzően igen. A szervezet céljairól és történetéről itt tudhat meg többet.

Pontyok a kerítőhálóban

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03