Emberfogú mutáns halat fogtak a horgászok: mindenkit sokkolt a látvány

Emberfogú mutáns halat fogtak a horgászok: mindenkit sokkolt a látvány

agrarszektor.hu
Bizonyára az észak-karolinai horgászok is meglepődtek attól, ami a horgukra akadt, mivel egy roppant bizarr külsejű élőlényt sikerült kifogniuk. Az állatnak ugyanis olyan fogai vannak, mint egy embernek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A példány egy birkafejű hal, a faj igen gyakori az Atlanti-óceán amerikai partjainál, New Yorktól egészen Brazíliáig. Az egyedek akár 91 centiméter hosszúra is megnőhetnek. A hal fő táplálékát kagylók, rákok és egyes növényi részek alkotják, a furcsa fogak éppen emiatt fejlődtek ki. Ahogy az embereknek, úgy a fajnak is igen változatos az étrendje, melynek fogyasztásához egyedi fogakra van szükség. Egy kifejlett birkafejű hal felső állkapcsában három, az alsóban pedig két sor őrlőfog helyezkedik el, az állat elülső metszőfogai különösen emberiek - írja a Live Science.

A faj fogai fokozatosan fejlődnek az életciklus során, ahogy az állat szép lassan átáll a puhább táplálékokról a keményebbekre. David Catania, a Kaliforniai Tudományos Akadémia biológusa szerint a hal nem jelent fenyegetést az emberre, amíg nem zavarják meg, a horgászokat viszont esetenként megharaphatja. A nem mindennapi hal külsejét ide kattintva lehet megtekinteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 14:14