2021. március 2. kedd Lujza

Hírek - Állat

Ennyit keres és ennyi támogatást kap a brit tejtermelő, amikor panaszkodik

A hideg tavasz, majd a nyári szárazság megnehezítette a brit tehenészetek életét is, ami jelentős jövedelemcsökkenésben nyilvánult meg idén. Az időjáráson kívül az emelkedő költségek is hozzájárultak a nyereség szignifikáns eséséhez. Ezzel együtt még mindig profitábilis ez a tevékenység, de ez már leginkább a támogatásoknak köszönhető - írja a farminguk.com.
 
 

Az októberben legvégén publikált brit adadatok szerint a húsmarha- és a tejelőmarha-ágazatban is nagyot zuhant a termelés eredményessége. Ez azzal jár, hogy a brit gazdák is egyre inkább rá vannak utalva a támogatásokra. A tehenészetek bevétlei 38 százalékkal csökkentek, miközben az állandó és a változó költségek is sokat emelkedtek idén.

Egy átlagos brit tehenészet bevételei 30.300 fonttot (11,5 millió forintot) tettek ki, miközben támogatásokból különbző jogcímeken összesen 43.400 fontot (16,5 millió forintot) tehetett zsebre. A tej ára 2 százalékot emelkedett, a termelése pedig 7 százalékkal bővült az idei évben, ami biztató lenne, csakhogy a takarmányozási költségek 22 százalékkal nőttek, ahogy a munkaerő és a gépüzemeltetés is több kiadással járt.

Ezzel együtt a tejtermelőknek még mindig nem lehet okuk panaszra, ugyanis ebben az ágazatban találni a legtöbb olyan gazdaságot, amelyikben az éves profit meghaladja 75 ezer fontot (28,5 millió forintot). A baromfiszektor után ez a legjövedelmezőbb állattenyésztési ágazat Nagy-Britanniában.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu