2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Állat

Fontos döntést hoztak a Veresegyházi Medveotthonban: ez minden látógatót érint

Veresegyházon működik Magyarország és Közép-Európa egyetlen medveotthona, ahol mára már többféle állatot is lehet látni. A több mint húsz éve létrehozott intézmény akkor nemes célt vállalt: a világban található, mentett állatok egy részének igyekszik végső otthont nyújtani. Több hazai állatkertből is kerültek már ide lakók. Fontosnak tartják, hogy az eredeti élőhelyükhöz hasonló körülményeket tudjanak biztosítani számukra. A medvékkel és a farkasokkal zoopedagógiai előadásokat, látványetetéseket, csoportvezetéseket is tartanak. A látogatók eddig mézzel is etethették a Medveotthon lakóit, de ez a lehetőség mostantól megszűnik.
 
 

Eddig a látogatók mézzel is etethették a Medveotthon lakóit, de az állatok cukorsokkot kaptak. Az újranyitás után, több látogatói jelzésnek és a szakemberekkel közös egyeztetésnek köszönhetően már nem lehet a továbbiakban mézzel etetni a medvéket a Veresegyházi Medveotthonban – írta meg a HVG.hu a Szeretlek Magyarország portál értesüléseire hivatkozva.

A medveotthon 1998 végén nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelyeként, ahol 39 mentett barnamedve élhet 3,5 hektárnyi területen. A park tavasztól télig népszerű a látogatók körében is, részben épp azért, mert a medvéket hosszú fakanalakon a bejáratnál osztogatott mézzel lehetett etetni. Ez a lehetőség szűnt most meg, illetve alakult át egészségesebbé.

Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki. Ami a több hónapos látogatóstoppal minden medvénél normalizálodott, és közös döntést követően nem a mézre, hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnék átszoktatni az állatokat – derült ki a Medveotthon közleményéből.

A hírlevél szerint az új lehetőség be is vált. A látogatók így 300-500-600 forintért vásárolhatnak zöldség-gyümölcs poharakat az etetéshez.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben