Fontos változás történt egy pályázati felhívásban: ez számos gazdát érinthet

Fontos változás történt egy pályázati felhívásban: ez számos gazdát érinthet

agrarszektor.hu
A Nébih felhívja azon állattartók figyelmét, akik igénybe kívánják venni a 2021-es támogatási évre az anyatehéntartás támogatást, a szaporítási eseményeket legkésőbb 2021.december 31-ig be kell jelenteniük a Termékenyítési Rendszerbe (TER). Ehhez gyors és biztos megoldást jelent a Nébih által üzemeltetett webENAR felület használata.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy rendeletmódosítás következtében csak azok vehetik igénybe az anyatehéntartás támogatást, akik amellett, hogy eleget tesznek a jogcím előírásainak, határidőn belüli adatszolgáltatási kötelezettségüket is teljesítik - írja a Nébih. A jogszabályi változások sikeres lekövetése érdekében, az előző években megszokottaktól eltérően, a szarvasmarhatartóknak már 2021. december 1-től lehetősége nyílik a teljes tárgyévet lefedni. Ennek során az adott pároztatásokat és termékenyítéseket (fedeztetéseket), az időben előremenően 2021.12.01-től, de legkésőbb az év végiéig (2021.12.31-ig) bejelenthetik. Azok a tartók tehát, akik eddig teljes évet lefedve jelentették a szaporítási eseményeket, ezt továbbra is megtehetik, függetlenül attól, hogy az adott szaporítási esemény időben még nem következett be.

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcsesemény - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

A módosítás a mesterséges termékenyítések bejelentését nem érinti, a "2201- Termékenyítési napló" és "2202 - Termékenyítési jegy" továbbra is csak a szaporítási esemény(ek) megtörténte után adható(k) be. A "2203 - Fedeztetési jegy", "2204 - Háremszerű és szabad pároztatás bejelentő lap", a fentebb leírtak szerint 2021.12.01-től kezdődően, 2021.12.31-ig elfogadja a hatóság a Termékenyítési Rendszerben (TER). Amennyiben olyan szaporítási eseményt rögzítenek, ami nem valósul meg (pl: elhullás, átkötés, stb.), abban az esetben a szaporítás záró dátuma a kikerülés dátumával fog megegyezni. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Továbbra is szeretnék felhívni a figyelmet arra a lehetőségre, hogy a tartók a Nébih által üzemeltetett webENAR felületén regisztrálhatják a támogatáshoz kötődő szaporítási eseményeket. Az így beküldött bejelentések nagy mértékben megkönnyítik és lerövidítik az ügyintézést. A webes felület előnyei, hogy kizárólag hibátlan adattartalommal adhatók be a bejelentések, és azok a rögzítést követően azonnal láthatóvá válnak a szakrendszerben. Azon állattartók részére, akik valamilyen oknál fogva nem veszik igénybe az online felület adta lehetőséget, továbbra is biztosított a papír alapú bizonylatok postai úton való megküldése a Nébih részére. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31