2020. július 6. hétfő Csaba

Hírek - Állat

Gyanús importtejek: bejelentések a NAV-nál és a Nébih-nél

Bejelentéseket tett nemrég a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács több hazai forgalmazó ellen importból származó UHT tejek miatt. A szervezet szerint a termékek nem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, illetve adóelkerüléssel juthattak a piacra.
 
 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) is bejelentéseket tett januárban a terméktanács, mert a szervezet szerint kifogásolható import UHT tejek jelentek meg a hazai piacon. A szakmai szervet 0,1 százalékos és 1,5 százalékos UHT tejeknél valószínűsíti, hogy a termékek az „adófizetési kötelezettség teljesítésének elkerülésével” jutottak a fogyasztókhoz, illetve nem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági és a beltartalmi szabályoknak.

Mint ismert, a terméktanács tavaly is több alkalommal fordult a hatóságokhoz, mert visszaéléseket – áfacsalást, vagy a fogyasztók megtévesztésére irányuló magatartást – gyanított a hazai tejpiacon. Az agrárszektor.hu információi szerint a vizsgálatok több esetben megerősítették a szakmai szervezet feltételezéseit, és hatósági bírságok is születtek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu