Gyanús importtejek: bejelentések a NAV-nál és a Nébih-nél

agrarszektor.hu
Bejelentéseket tett nemrég a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács több hazai forgalmazó ellen importból származó UHT tejek miatt. A szervezet szerint a termékek nem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, illetve adóelkerüléssel juthattak a piacra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) is bejelentéseket tett januárban a terméktanács, mert a szervezet szerint kifogásolható import UHT tejek jelentek meg a hazai piacon. A szakmai szervet 0,1 százalékos és 1,5 százalékos UHT tejeknél valószínűsíti, hogy a termékek az "adófizetési kötelezettség teljesítésének elkerülésével" jutottak a fogyasztókhoz, illetve nem feleltek meg az élelmiszerbiztonsági és a beltartalmi szabályoknak.

Mint ismert, a terméktanács tavaly is több alkalommal fordult a hatóságokhoz, mert visszaéléseket - áfacsalást, vagy a fogyasztók megtévesztésére irányuló magatartást - gyanított a hazai tejpiacon. Az agrárszektor.hu információi szerint a vizsgálatok több esetben megerősítették a szakmai szervezet feltételezéseit, és hatósági bírságok is születtek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?