2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Állat

Hatalmas sertéstelepet épít az egyik leggazdagabb magyar

Magyarország egyik legnagyobb sertéshizlaldáját építteti meg a magyar tulajdonú Claessens Group a Somogy megyei Böhönyén. Négymilliárd forintos beruházással két éven belül négy, összesen 32 ezer férőhelyes épület készül el.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A négymilliárdos beruházást saját forrásból, egy korábban elavult komplexum területén valósítják meg környezetkímélő technológiák alkalmazásával – jelentette be Claessens Peter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A Claessens Grouphoz tartozó Claessens Kft., Agrár Kft. és Csicsó Pig Kft. tavaly összesen mintegy 10 milliárd forint árbevételt ért el, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Claessens Groupnak 6 ezer egyedből álló kocaállománya van, amelyet a közeljövőben mintegy 8 ezresre növelnek. Tehénállományuk 2 ezer egyedből áll, éves tejtermelésük pedig eléri a 20 millió litert. Az állatok etetéséhez szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve más gazdáktól vásárolják fel.

A belga származású Claessens család 22 évvel ezelőtt vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét. A család tagjai magyar állampolgárságot kaptak, cégcsoportjuk Somogy legnagyobb állattartójává vált. A Claessens Peter és családja a napi.hu 2017-es kiadványa szerint 14,2 milliárd forintos vagyonnal a 62. helyet foglalta el a leggazdagabbnak tartott magyar üzletemberek és vállalkozások listáján.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu