Hatalmas sertéstelepet épít az egyik leggazdagabb magyar

MTI
Magyarország egyik legnagyobb sertéshizlaldáját építteti meg a magyar tulajdonú Claessens Group a Somogy megyei Böhönyén. Négymilliárd forintos beruházással két éven belül négy, összesen 32 ezer férőhelyes épület készül el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A négymilliárdos beruházást saját forrásból, egy korábban elavult komplexum területén valósítják meg környezetkímélő technológiák alkalmazásával - jelentette be Claessens Peter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A Claessens Grouphoz tartozó Claessens Kft., Agrár Kft. és Csicsó Pig Kft. tavaly összesen mintegy 10 milliárd forint árbevételt ért el, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Claessens Groupnak 6 ezer egyedből álló kocaállománya van, amelyet a közeljövőben mintegy 8 ezresre növelnek. Tehénállományuk 2 ezer egyedből áll, éves tejtermelésük pedig eléri a 20 millió litert. Az állatok etetéséhez szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve más gazdáktól vásárolják fel.

A belga származású Claessens család 22 évvel ezelőtt vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét. A család tagjai magyar állampolgárságot kaptak, cégcsoportjuk Somogy legnagyobb állattartójává vált. A Claessens Peter és családja a napi.hu 2017-es kiadványa szerint 14,2 milliárd forintos vagyonnal a 62. helyet foglalta el a leggazdagabbnak tartott magyar üzletemberek és vállalkozások listáján.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?