Helyreállt Magyarország európai uniós becsülete

agrarszektor.hu
A kecskeméti Hírös Hét Fesztivál keretein belül rendezett, hatalmas érdeklődéssel kísért mezőgazdasági és vidékfejlesztési fórumon Fazekas Sándor tartott beszédet, ahol kiemelte, hogy Magyarország európai megbecsülését az elmúlt egy év alatt sikerült helyreállítani. Úgy véli, hazánk megbecsült tagja lett az Uniónak, mert stabil kormányzással és hatékony érdekképviselettel rendelkezik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezek után a vidékfejlesztési előrelépésekről beszélt, elsősorban az Új Széchenyi Terv elindításáról, amelynek lényege egy olyan gazdaságélénkítő program megvalósítása, ami végre a micro-, kis- és közepes vállalkozásokat is támogatja - számol be a kormány.hu

Fazekas hangsúlyozta, hogy most már van gazdaságpolitikája az országnak, mérföldkőnek nevezte az alaptörvény megalkotását, azon belül is a természeti erőforrások védelmét, a vízkészletek, erdők, őshonos állatfajok védelmét, a környezetvédelmet, a GMO-mentesség mellett való kiállást.
Kiemelte az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot is, mely új tartalmat (is) kapott.

Hangsúlyozta, az eddigi gyakorlattal szemben az 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési keretből megmaradt mintegy 200 milliárd forintot mindenképpen a kis- és közepes családi gazdaságok, vállalkozások megerősítésére szeretnék fordítani.

A magyar EU elnökséget is rendkívül fontosnak tartja a mezőgazdasági és vidékfejlesztési tárca vezetője, továbbá sikernek könyveli el, hogy "erős, közös agrárpolitika melletti elkötelezett döntés született a magyar elnökség időszakában". Akik az agrárium támogatásából el akartak venni, azok nem érték el a céljukat - tette hozzá. 

A 77. kecskeméti Hírös Hét Fesztivál egy rangos, hagyományőrző rendezvény, ami turisztikai, kulturális program is, de elsősorban mezőgazdasági termékeket vonultat fel. Idén a program ünnepi közgyűléssel indult, az ez évi kitüntetettek átvehették elismeréseiket, majd pékversenyre, dalos-táncos találkozóra, babakocsis felvonulásra, virágkiállításra, élelmiszeripari, kertészeti kiállításra is sor került. A kistérség települései az idén 14. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?