2022. január 20. csütörtök Fábián, Sebestyén

Hírek - Állat

Helyreállt Magyarország európai uniós becsülete

A kecskeméti Hírös Hét Fesztivál keretein belül rendezett, hatalmas érdeklődéssel kísért mezőgazdasági és vidékfejlesztési fórumon Fazekas Sándor tartott beszédet, ahol kiemelte, hogy Magyarország európai megbecsülését az elmúlt egy év alatt sikerült helyreállítani. Úgy véli, hazánk megbecsült tagja lett az Uniónak, mert stabil kormányzással és hatékony érdekképviselettel rendelkezik.
 
 

Ezek után a vidékfejlesztési előrelépésekről beszélt, elsősorban az Új Széchenyi Terv elindításáról, amelynek lényege egy olyan gazdaságélénkítő program megvalósítása, ami végre a micro-, kis- és közepes vállalkozásokat is támogatja - számol be a kormány.hu

Fazekas hangsúlyozta, hogy most már van gazdaságpolitikája az országnak, mérföldkőnek nevezte az alaptörvény megalkotását, azon belül is a természeti erőforrások védelmét, a vízkészletek, erdők, őshonos állatfajok védelmét, a környezetvédelmet, a GMO-mentesség mellett való kiállást.
Kiemelte az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot is, mely új tartalmat (is) kapott.

Hangsúlyozta, az eddigi gyakorlattal szemben az 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési keretből megmaradt mintegy 200 milliárd forintot mindenképpen a kis- és közepes családi gazdaságok, vállalkozások megerősítésére szeretnék fordítani.

A magyar EU elnökséget is rendkívül fontosnak tartja a mezőgazdasági és vidékfejlesztési tárca vezetője, továbbá sikernek könyveli el, hogy "erős, közös agrárpolitika melletti elkötelezett döntés született a magyar elnökség időszakában". Akik az agrárium támogatásából el akartak venni, azok nem érték el a céljukat - tette hozzá. 

A 77. kecskeméti Hírös Hét Fesztivál egy rangos, hagyományőrző rendezvény, ami turisztikai, kulturális program is, de elsősorban mezőgazdasági termékeket vonultat fel. Idén a program ünnepi közgyűléssel indult, az ez évi kitüntetettek átvehették elismeréseiket, majd pékversenyre, dalos-táncos találkozóra, babakocsis felvonulásra, virágkiállításra, élelmiszeripari, kertészeti kiállításra is sor került. A kistérség települései az idén 14. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!