Ilyet még nem láttál: nem mindennapi csapadékban volt része a kisvárosnak

Ilyet még nem láttál: nem mindennapi csapadékban volt része a kisvárosnak

agrarszektor.hu
A 2021-es év még az utolsó napokban meg tudta lepni a Texas állambéli Texarkana lakóit. December 30-án, amint azt a város Facebook-oldalán is megírták, halak potyogtak az égből a városban. Bár a jelenség kétségkívül bibliai jellegűnek tűnhet, sokkal hétköznapibb a magyarázata. A hírek szerint a bizarr időjárási jelenség nem kavarta fel a kedélyeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Texarkana lakói valószínűleg sokáig nem fogják még elfelejteni a 2021-es év végét. A természet ugyanis azzal tette emlékezetessé az óév utolsó napjait, hogy halakat potyogtatott az égből - ahogy az a város Facebook-oldalán megjelent poszt is tudatta. A Texas államban található település lakói azonba nem ütköztek meg a bizarr időjáráson, volt, aki egészen egyszerűen elkezdte vödörbe gyűjteni a halakat, hogy aztán később horgászcsaliként használja fel azokat.

Noha az égből hulló halak egészen bibliai jellegű csodának hangzanak, a jelenség magyarázata a valóságban sokkal hétköznapibb: a halakat vélhetően egy folyó vagy tó fölött átszáguldó forgószél szippantotta fel, majd az erejét vesztő szélvihar Texarkana fölött szabadult meg a "terhétől".

Ahogy arra a 444.hu rámutatott, bár valóban ritka, megtörtént már korábban, hogy halak, apró rákok és békák hullottak alá az égből. Szingapúrban, Walesben és Mexikóban is vannak feljegyzések hasonló esetekre. A legjobban dokumentált ilyen jelenség, Lluvia de peces néven ismert, és a hondurasi Yoróban történt meg és történik meg újra és újra. Ott évente legalább négyszer van haleső, aminek a helyiek nagyon örülnek, össze is gyűjtik és megeszik a halakat. Amerikában utoljára 2017-ben történt hasonló eset, akkor Kaliforniában potyogtak halak az égből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?