2021. június 16. szerda Jusztin

Hírek - Állat

Interneten rendelt borjakat - rossz vége lett

Nem tudni, mi lehetett az elképzelése a 40 szopós borjúval annak a 17 éves fiatalembernek, aki végül képtelen volt tisztességesen fogadni az interneten rendelt jószágokat. Felelőtlenségének súlyos következménye lett.
 
 

Az állatvédelmi törvény megsértése miatt nyomoznak egy 17 éves, Bódeni-tó mellett lakó srác ellen, aki egy apróhirdetésre reagálva interneten rendelt 40 szopós korú borjút, de nagyon felkészületlenül fogadta az érkező állatokat. Összesen 1500 eurót, azaz fél millió forintot fizetett a jószágokért, de mintha nem számolt volna vele, hogy élőlényeket kap a pénzéért.

Az állattenyésztés jövője lesz az egyik témája az Agrárszektor Konferenciának. Olvasson bele a programba, és regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A szállítmány múlt hét szombaton futott be a kis tanyára, ahol el is akadt a sárban. A szomszédok segítségét kellett kérni a jármű kiszabadításához. A megérkező emberek aztán a saját szemükkel láthatták, hogy a két-hathetes szopós borjakat egy olyan istállóban helyezik el, amelyben sem víz, sem tejpótló tápszer, sem megfelelő fekhely nem állt a rendelkezésükre. Az állatok ekkor már órák óta úton voltak, egész Németországot átszelték, mire a rendeltetési helyükre értek.

Amikor a rendőrök és az állatorvosok a helyszínre érkeztek, két jószágot már halva találtak, további hetet pedig az infúzió sem mentett meg, el kellett altatni őket. A 40 szopós borjúból 31 maradt meg, ezeket elkobozták és egy kontanzai gazdaságba szállították.

Most nyomozás folyik a 17 éves fiatalkorú ellen, de a szállítmányozó és a kereskedő felősségét is vizsgálják.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu