Könnyebbség az állattartóknak: ez a kérelem már elektronikus úton is benyújtható

agrarszektor.hu
2019. december 2. napjától a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül is benyújthatják a jóváhagyási kérelmeiket a jogszabályban meghatározott állategészségügyi szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások. A jóváhagyási kérelmek az új, elektronikus út mellett továbbra is beadhatók hagyományos formában, a megyei kormányhivatalok járási ügyfélszolgálatain is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló jogszabály célja az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint a zoonózisok megelőzése. A rendelet alapján támogatott állategészségügyi szolgáltatásnak minősülnek az ott felsorolt betegségek, zoonózisok megelőzésére, felderítésére és leküzdésére irányuló állatorvosi vizsgálatok, immunizálás, gyógykezelés, mintavételezés és a diagnosztikai vizsgálatok meghatározott feltételekkel történő elvégzése, olvasható a Nébih oldalán.

Az eddigi gyakorlat szerint a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ide értve az adószámmal rendelkező őstermelőket is, a területileg illetékes megyei kormányhivatal járási hivatalánál kellett kérelmezniük a támogatás igényléséhez szükséges jóváhagyást, a rendeletben meghatározott adattartalmú kérelem útján.

Kép forrása: Getty Images

Bár ez az igénylési mód változatlanul érvényben marad, 2019. december 2. napjától a kedvezményezettek vagy meghatalmazottaik már a Nébih ÜPR-ön keresztül, elektronikus úton is benyújthatják jóváhagyási kérelmeiket.

Felhívjuk a figyelmet, hogy családi gazdálkodók esetén a kérelmet - a fentiek közül bármely formában - az állattartóként nyilvántartott, vállalkozónak minősülő (adószámmal rendelkező) vezető vagy családtag nyújthatja be.

A témával kapcsolatos egyéb fontos információk:

  • Az ÜPR Ügyfélkapun történő regisztráció és belépés után érhető el.
  • Az ÜPR használatával kapcsolatos kérdéseket az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu elérhetőségen várjuk.
  • A jóváhagyási kérelem benyújtásához készült kézikönyv itt érhető el.
  • A kérelmek jóváhagyásának feltételeiről a megyei kormányhivatalok járási ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak az érintettek. A kormányhivatalok elérhetőségei ezen a honlapon találhatók.
  • A támogatás igénybevételének feltételei a Magyar Államkincstár közleményeiben olvashatók.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?