Nem is gondolnád, mekkora baromfi-nagyhatalom Magyaroszág: itt a bizonyíték

agrarszektor.hu
Magyarországon termelik a hetedik legtöbb baromfihúst az unióban a 2018-as adatok alapján. Tavaly az Európai Unióban összesen 15,2 millió tonna baromfihúst állítottak elő a termelők, amelynek 3,5 százalékát Magyarországon termelték. Az utóbbi években óriási növekedés történt az EU baromfitermelésében, 2010-hez képest ugyanis 3,2 millió tonnával több baromfihúst állítottak elő 2018-ban.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Mezőgazdasági termelők és fiatal gazdák fix 30 000 Ft-ért regisztrálhatnak!

NAK-tagok és NAK-szaktanácsadók 35% kedvezménnyel regisztrálhatnak!

2018-ban összesen 15,2 millió tonna baromfihúst állítottak elő a termelők az Európai Unióban (EU), ami a 2010-es adatokhoz képest mintegy 3,2 millió tonnás növekedést jelent - derül ki az Eurostat adataiból. Mindössze hat tagállam adta az unió baromfihús-termelésének mintegy 70 százalékát: Lengyelország (16,8 százalék), az Egyesült Királyság (12,9 százalék), Franciaország (11,4 százalék), Spanyolország (10,7 százalék), Németország (10,4 százalék) és Olaszország (8,5 százalék). Magyarország is szerepel a legtöbb baromfihúst termelő uniós országok listáján, Olaszország után ugyanis a hetedik helyen áll 3,5 százalékkal.

2017-ben mintegy 15 millió tonna baromfihúst termeltek az unióban, ami jóval több volt, mint a 2016-os mennyiség, 2010-hez képest pedig 3 millió tonnával többet jelentett, és 25 százalékos növekedésnek felelt meg. 2017-ben az EU baromfitermelésének kétharmada hat tagállamra koncentrálódótt: Lengyelország (15,6 százalék), az Egyesült Királyság (12,1 százalék), Franciaország (11 százalék), Spanyolország (10,2 százalék), Németország (10,1 százalék) és Olaszország (8,8 százalék).

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A szőlő védelmében (x)

A szőlőültetvények egészsége és hozama számos tényezőtől függ, beleértve a környezeti hatásokat, valamint a kórokozók és kártevők jelenlétét.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. május 17. 14:01