Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia
Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.
A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.
2018-ban összesen 15,2 millió tonna baromfihúst állítottak elő a termelők az Európai Unióban (EU), ami a 2010-es adatokhoz képest mintegy 3,2 millió tonnás növekedést jelent - derül ki az Eurostat adataiból. Mindössze hat tagállam adta az unió baromfihús-termelésének mintegy 70 százalékát: Lengyelország (16,8 százalék), az Egyesült Királyság (12,9 százalék), Franciaország (11,4 százalék), Spanyolország (10,7 százalék), Németország (10,4 százalék) és Olaszország (8,5 százalék). Magyarország is szerepel a legtöbb baromfihúst termelő uniós országok listáján, Olaszország után ugyanis a hetedik helyen áll 3,5 százalékkal.
2017-ben mintegy 15 millió tonna baromfihúst termeltek az unióban, ami jóval több volt, mint a 2016-os mennyiség, 2010-hez képest pedig 3 millió tonnával többet jelentett, és 25 százalékos növekedésnek felelt meg. 2017-ben az EU baromfitermelésének kétharmada hat tagállamra koncentrálódótt: Lengyelország (15,6 százalék), az Egyesült Királyság (12,1 százalék), Franciaország (11 százalék), Spanyolország (10,2 százalék), Németország (10,1 százalék) és Olaszország (8,8 százalék).