Durva jelentés látott napvilágot: ezt jó, ha mindenki tudja az élelmiszerekről
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
A FoodTechShow-n 47 kiállító mutatta be legújabb gépeit és digitális megoldásait az élelmiszeripar fellendítésére.
A terület eddig jobbára kiaknázatlan maradt, aminek egyik oka az összefogás hiánya.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
Rengeteg előnnyel járhat a mezőgazdaságban a fekete katonalégy lárvájának hasznosítása.
November 6-ig lehet pályázni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre, a fő téma az élelmiszerpazarlás.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
Így segítenénk elő az élelmiszerveszteség és -pazarlás csökkentésével kapcsolatos ismeretek, kutatások és legjobb gyakorlatok cseréjét.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
Az élelmiszer-hulladék több mint feléért a háztartások a felelősek, a megtermelt élelem csaknem egyharmada megsemmisül.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
Az Európai Parlament javaslatának célja az élelmiszer- és textilhulladék keletkezésének megelőzése és a kezeletlen szemétmennyiség csökkentése.
Az élelmiszer pocsékolásának problémájára hívja fel a figyelmet a Nébih rajzpályázata – az alkotásokat kiállítják.
Még mindig jelentős mennyiségű élelmiszert pazarolnak el az Európai Unió tagállamaiban.
Az EU-ban lakosonként 127 kilogramm élelmiszer ment kárba 2020-ban, Magyarországon mintegy 92 kilogramm.
A Freshfel Europe közleményt adott ki, többek között 5 lépésről az energiaválság hatásainak enyhítésére.
Egy friss felmérés alapján a magyarok 23 százaléka saját bevallása szerint is sok élelmiszert dob ki.
Komoly problémákat okozhat az élelmiszerhulladék csökkentését célzó törvény.
2016 és 2019 után idén ismét elindul a Nébih nagy felmérése.
A gerinctelenekkel zabáltatja fel a szerves hulladékot a vállalkozás.

Az új technológiák, a vetésszerkezet tudatos átalakítása és a fiatalabb generációk szakmai felkészültsége mind kulcsa lehet a fenntartható működésnek.
A fűszerpaprika a magyar gasztronómia megkerülhetetlen fűszernövénye, a gulyás, a pörkölt és a paprikás ételek lelke.
Az agrárexport értéke 7,4 százalékkal mérséklődött, az import lényegében változatlan maradt, így az egyenleg 32 százalékkal gyengült.
A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
Érkeznek a támogatói okiratok, jelentős beruházások pörgethetik fel az agráriumot és az élelmiszeripart.
Komoly kukoricatermesztési megpróbáltatás volt az idei évjárat a Zsámbéki-medencében is. A KWS TOP4 kockázatkezelési rendszere 230 hektáron bizonyította átlag feletti képességét Pátyon.
A New Holland traktorai új dimenziót nyitnak az állattartó gazdaságok számára: kompakt méret, nagy teljesítmény és sokoldalú alkalmazhatóság a hatékony munkavégzésért.