Lehull a lepel: tényleg hamarosan rovarokat fogunk enni Európában?
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.
Egy friss kutatás szerint a fekete katonalégy lárvája értékes adalékanyag lehet a baromfitakarmányokban.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
A szingapúri élelmiszer-biztonsági hivatal emberi fogyasztásra alkalmassá nyilvánított 16 rovarfajt.
A húsipar világszerte nem visszaszorulást, hanem növekedést mutat, annak ellenére, hogy egyre többen választják a húsmentes étrendet.
A kongói árvák pálmazsizsik lárvákat ettek az alultápláltság legyőzése érdekében.
Üllőn hamarosan indul az Agroloop Hungary Kft. fekete katonalégy tenyésztő és feldolgozó üzeme.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
Hollandia az Európai Unióban elsőként engedélyezte a laboratóriumban növesztett húsok kóstolását a fogyasztók számára.
Az ázsiai nagyhatalom szeretne a laboratóriumban növesztett húsok egyik legnagyobb előállítójává válni.
Csaknem egymilliárd forintból fejleszt tejfehérje-alapú élelmiszert egy konzorcium.
Sokan ódzkodnak tőle, de a tudósok szerint kimondottan egészséges is lehet ez a fajta étrend.
Európában a közeljövőben nem lesz olyan mértékű a fehérjehiány, hogy az embereknek rovarokat kelljen fogyasztaniuk.
Igazi alternatív fehérjebomba a lucerna, amit akár a szójánál is jobban megérheti termeszteni a magyar gazdáknak.
Mi legyen vacsorára: borsó steak, vagy bab burger?
A cél az, hogy az emberek valós képet kaphassanak az új élelmiszerforrásokról.
Meglódultak az ágazatban a technológiai befektetések.
Van egy nemzet, amelyik nálunk is jobban tud keménykedni.
Cél: valóban GMO-mentes állati termékek. Kérdés: az idevezető út.
Az új védjegy nem jár költségnövekedéssel a termelő számára.

A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
Érkeznek a támogatói okiratok, jelentős beruházások pörgethetik fel az agráriumot és az élelmiszeripart.
Az árrésstop kivezetésében reménykedtek, ehelyett hosszabbítást és kiterjesztést kaptak.