Problémás élelmiszert találtak itthon: kivonta a forgalomból a hatóság
Mikrobiológiai nem megfelelőség miatt lazacpisztráng filét hívott vissza az Auchan.
Mikrobiológiai nem megfelelőség miatt lazacpisztráng filét hívott vissza az Auchan.
Sok készítmény környezeti és egészségügyi hatásai, valamint a kártevők egyre gyorsuló adaptációja miatt sürgető újabb megoldásokra áttérni.
Ocean Fish márkájú halászati termékeket hívtak vissza a forgalomból baktérium jelenléte miatt.
Új, szén-monoxid-lebontásra képes baktériumfajt írtak le a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatói.
A közös munka középpontjában továbbra is a mikrobiológiai készítmények értékelése áll.
Megáll az ész: "emlékező" baktériumok hozhatnak fordulatot az aszály elleni küzdelemben.
Több gazda keresi az alternatív tápanyag-utánpótlást szolgáló készítményeket – mutatjuk, mit kell tudni róluk.
A Jiangsu tartományban található Yangcheng-tó környékén élő gazdálkodók kénytelenek új módszereket kidolgozni a rákállomány életben tartására.
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
Bár a háztartások egyik leggyakrabban használt alapélelmiszere, kevesen tudják, hogy helytelen kezelése akár élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelenthet.
Fosszíliák és a horizontális génátvitel vizsgálatával kalibrálták újra a törzsfajt a HUN-REN kutatói.
A fermentálás, vagyis erjesztés igazi reneszánszát éli: egyre többen készítenek otthon savanyú káposztát, kimchit vagy éppen cékla kvászt.
A talaj nem csupán a növények gyökereinek támasza, hanem egy rendkívül összetett, élő rendszer is.
Ahhoz hogy ne romoljanak meg, és biztonsággal elálljanak sokáig, fontos megérteni a forralás, fertőtlenítés, és dunsztolás szerepét.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A Lyme-kór világszerte előfordul, Európában és Magyarországon is számottevő közegészségügyi jelentőséggel bír.
Egy friss kutatás szerint a marhahús fogyasztása kedvezőbb hatással lehet a bélrendszerre, mint eddig hittük.
A kenyér készítése igazi gasztronómiai örömforrás, ugyanakkor élelmiszerbiztonsági és fenntarthatósági szempontból is odafigyelést igényel.
Nézzük, milyen praktikákkal hosszabbíthatjuk meg a tenyészidőt, és hogyan védekezhetünk az őszi betegségek ellen.
Az esetek összefüggésben állhatnak a Chavegrand sajtüzem pasztőrözött tejből készült sajtjainak fogyasztásával, amelyeket visszahívtak.

A magyar géppiac az elmúlt évek hektikus változásai után újra élénkülni látszik, legalábbis a 100–200 lóerős traktorok szegmensében.
Az agroturizmus, vagy tágabb értelemben a vidéki turizmus egyre növekvő népszerűségnek örvendő ága az idegenforgalomnak.
A burgonya, a szója és a kukorica hozamai is elmaradtak a tavalyi szinttől, de a zöldpaprika és az alma hozama sem fest jól.
Óriási változáson megy keresztül a magyar mezőgazdaság, és a java csak most fog jönni.
Más formában, ösztönzők mentén juttatna támogatást az új Közös Agrárpolitika – mondta el az Agrárszektornak adott interjúban Christophe Hansen.
Az afrikai sertéspestis (ASP) napjaink egyik legnagyobb állategészségügyi kihívása.
A modern mezőgazdaságban egyre nagyobb szerep jut a digitális adatgyűjtésnek, a precíziós gazdálkodásnak és az okoseszközökre épülő információáramlásnak.
Miért jelent valós előnyt a KWS hibridek alacsony betakarításkori szemnedvessége? Profit és kiszámíthatóság!
A KUHN újdonságai a szántóföldeken: modern technológiák a hatékonyabb, fenntarthatóbb mezőgazdaságért.