Lehullt a lepel: ez történik most a marhával, sertéssel a hazai vágóhidakon
Csaknem kétszeresére emelkedett a bikavágások száma az év első felében, a kacsáké viszont megfeleződött.
Csaknem kétszeresére emelkedett a bikavágások száma az év első felében, a kacsáké viszont megfeleződött.
A járvány rombolta leginkább az ágazat fejlődési lehetőségeit az elmúlt időszakban.
Megnyitása óta a legnagyobb mínusszal zárta a 2023-as évet a csengelei kóser vágóhíd.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
Továbbra is csökken a sertés- és marhavágások száma Magyarországon, de feljövőben vannak a baromfi- és a juhvágások.
Száz éve kezdődött és ma is folyamatosan fejlődik az iparszerű baromfi-feldolgozás Szentesen.
Fontos részleteket közölt az elnök-vezérigazgató az élelmiszeripari terveikről.

A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A húsok árát biológiai szempontok is befolyásolják, érdemes megismerkedni tehát néhány fogalommal.
Az árrésstop kivezetésében reménykedtek, ehelyett hosszabbítást és kiterjesztést kaptak.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.